Χανιά: Στο Νοσοκομείo με κορωνοϊό ιερέας της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (φωτο)

Χανιά: Στο Νοσοκομείo με κορωνοϊό ιερέας της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (φωτο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει στα Χανιά η αποκάλυψη ενός νέου κρούσματος κορωνοϊού στους κύκλους της εκκλησίας.

Ο λόγος για ιερέα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, ενορίας πρώην περιατικού δήμου που δεν λειτουργούσε μόνο σε μια εκκλησία και ο οποίος νοσηλεύεται από το απόγευμα της Δευτέρας με έντονα συμπτώματα στην κλινική covid19 του Νοσοκομείου Χανίων.

Δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα πώς ο άνδρας κόλλησε τον επικίνδυνο ιό, με τον πυρετό να έχει κάνει την εμφάνισή του ήδη εδώ και 10 ημέρες.

Σε καραντίνα πάντως βρίσκεται η παπαδιά, η οποία επίσης θα εξεταστεί για την περίπτωση που φέρει τον ιό.

 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο εν λόγω ιερέας, τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, είχε λειτουργήσει και σε άλλες ενορίες της ευρύτερης περιοχής, γεγονός το οποίο σημαίνει οτι έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς πιστούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου έχει προχωρήσει στην απαραίτητη απολύμανση των ιερών ναών στους οποίους τέλεσε λειτουργία ο ιερέας.

Για την ώρα πάντως δεν υπάρχει πληροφόρηση για το αν η Ιερά Μητρόπολη έχει φροντίσει να ενημερώσει τους πιστούς των ενοριών του ασθενή πλέον ιερέα, αλλά και τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των επαφών του.

zarpanews.gr