Χανιά: Στην παγίδα της αστυνομίας έπεσε 52χρονος που πουλούσε «λείψανα Αγίων»

Χανιά: Στην παγίδα της αστυνομίας έπεσε 52χρονος που πουλούσε «λείψανα Αγίων»

Πως έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία – Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκαν πληθώρα θρησκευτικών αντικείμενων, λείψανα, οστά και ιερατικών κοσμημάτων

aeweb

Στα χέρια της αστυνομίας από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκεται ένας 52χρονος ο οποίος φέρεται να είχε κρυμμένα στο σπίτι του λείψανα, οστά, ιερατικά κοσμήματα και άλλα θρησκευτικά αντικείμενα.

Η αντίστροφη μέτρηση για την σύλληψη του 52χρονου ξεκίνησε λίγο νωρίτερα την Τετάρτη όταν κανόνισε να συναντηθεί με ένα αστυνομικό ο οποίος παρίστανε τον υποψήφιο αγοραστή για τα παράνομα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο φερόμενος ως δράστης.

Μάλιστα η συναλλαγή αφορούσε κάτι προθήκες που κατείχε ο 52χρονος οι οποίες περιείχαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το ραντεβού είχε κλειστεί για τις τρεις το μεσημέρι. Όταν ο 52χρονος παρέδωσε στον αστυνομικό επτά προθήκες και θήκες οι οποίες περιείχαν συνολικά 17 οστά, τα οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν λείψανα Αγίων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο αστυνομικός προχώρησε στην σύλληψη του.

Μετά την σύλληψη του οι αρχές πραγματοποιήσαν έρευνα στο σπίτι του φερόμενου ως δράστης όπου εντόπισαν 19 προθήκες που περιείχαν λείψανα, οστά, μέρη οστών, εικόνες Αγίων, ιερατικά κοσμήματα, σταυρό και φιαλίδια με υγρό. Παράλληλε βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο «Luger» και 207 φυσίγγια.

flashnews.gr