Χανιά: Στην φυλακή 70χρονος για τον βιασμό της 9χρονης γειτονοπούλας του

Χανιά: Στην φυλακή 70χρονος για τον βιασμό της 9χρονης γειτονοπούλας του

Σε 11 χρόνια κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Κρήτης στα Χανιά, έναν 70χρονο που κρίθηκε ένοχος για τον βιασμό και την ασέλγεια κατά συρροή της ανήλικης γειτονοπούλας του, από ηλικία 9 ετών.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, ενώ ο καταδικασθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην φυλακή, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής.

Για μια απόφαση η οποία στέλνει ένα μήνυμα στα θύματα να μην φοβούνται να προχωρούν σε καταγγελία ακόμα και αργότερα, έκανε λόγο η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Κατερίνα Κονταδάκη, σημειώνοντας πως ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι αυτά τα αδικήματα δύσκολα καταγγέλλονται από παιδιά γι’ αυτό και οι χρόνοι παραγραφής ξεκινούν μετά την ενηλικίωση.

Όπως αναφέρει το zarpanews στην απολογία του ο κατηγορούμενος, γείτονας της οικογένειας, πατέρας τριών παιδιών και παππούς έξι εγγονιών, αρνήθηκε τα πάντα, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του ενώ σε πρώτο βαθμο έχει καταδικαστεί σε 12 χρόνια για τις πράξεις του.

Το χρονικό 

Ενώπιον του Δικαστηρίου η κοπέλα περιέγραψε τα γεγονότα, τοποθετώντας την έναρξη της κακοποίησής της σε ηλικία 9 ετών, όταν πήγαινε στην τρίτη δημοτικού. Όπως κατέθεσε, σχεδόν καθημερινά επισκεπτόταν με την μητέρα της το σπίτι όπου ζει ο 70χρονος με την γυναίκα του. Τότε, εκείνος της ζητούσε να καθίσει στα πόδια του και της κρατούσε το δεξί χέρι πίσω από την πλάτη της, με τρόπο ώστε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα. Ταυτόχρονα, έπαιζαν ένα «παιχνίδι» ερωτήσεων με το αριστερό χέρι που έπρεπε να σηκώνει ανάλογα με την απάντηση, ενώ το δεξί ήταν πάντα ακινητοποιημένο.

Περνώντας τα χρόνια, η κακοποίηση του κοριτσιού συνεχιζόταν με συστηματικές θωπείες στο στήθος και στα γεννητικά όργανα. Αυτά συνέβαιναν μέσα στο σπίτι του και μέσα στο σπίτι του κοριτσιού εκμεταλλευόμενος την σχέση τους και όταν έμεναν μόνοι.

«Ηταν δύσκολο να μιλήσω στη μαμά μου» τόνισε η κοπέλα

«Δεν μπορούσα να αντιδράσω, δεν μπορούσα να μιλήσω, έμενα κόκαλο» ανέφερε.

Δυστυχώς, το μαρτύριο της αποκαλύφθηκε μόνο πολλά χρόνια αργότερα, όταν φοιτούσε σε ΕΠΑΛ του Ρεθύμνου. «Ο γυμναστής μου είπε πως είχα μέσα μου θυμό και πως πρέπει να μιλήσω σε ψυχολόγο. Τότε η ψυχολόγος του σχολείου ήταν αυτή που με βοήθησε. Μου είπε πως ό,τι λέμε είναι απόρρητο αλλά επειδή κινδυνεύω από τον άνθρωπο αυτόν, πρέπει να μιλήσει στην αστυνομία. Εκείνη ενημέρωσε τους γονείς μου και εκείνη κάλεσε τις Αρχές» τόνισε.

Μάλιστα όπως είπε, νωρίτερα όταν ήταν στο γυμνάσιο είχε μιλήσει στις ψυχολόγους του σχολείου που όμως δεν έκαναν τίποτα ενώ αυτός συνέχιζε την παρενόχληση.