Χανιά: Στη φυλακή ο αστυνομικός που συνελήφθη για δωροδοκία και εκβιασμό (φωτο)

Χανιά: Στη φυλακή ο αστυνομικός που συνελήφθη για δωροδοκία και εκβιασμό (φωτο)

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για δωροδοκία και εκβιασμό

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης μετά την απολογία του ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή για υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού στα Χανιά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 53χρονος αστυνομικός είναι για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον 53χρονο αστυνομικό συνελήφθη και ο 29χρονος γιος του, ειδικός φρουρός, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος χθες το πρωί μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στο κατάστημα κράτησης «ΚΡΗΤΗ 1».

Χανιά: Κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα ο Χανιώτης αξιωματικός – Δικογραφία σοκ για την δράση του

Επεισοδιακή σύλληψη

Οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων. Αφορμή για να μπει στο στόχαστρο των εσωτερικών υποθέσεων ο αστυνομικός στάθηκε καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία από επιχειρηματία των Χανίων ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι θύμα της δράσης του εν λόγω αστυνομικού.

Παράλληλα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε βάρος του αστυνομικού προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις οι οποίες αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για ‘σβήσιμο’ κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.

flashnews.gr