Χανιά: Στη Χαλκίδα η αρωγή προς τους πυρόπληκτους με οδηγό… τον μητροπολίτη Δαμασκηνό

Χανιά: Στη Χαλκίδα η αρωγή προς τους πυρόπληκτους με οδηγό… τον μητροπολίτη Δαμασκηνό

Χρηματικό ποσό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσαν στη Μητρόπολη Χαλκίδας, ως αρωγή προς τους πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής, ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός και ο υπεύθυνος Οικονομικών του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας Ευστράτιος Χατζηδάκης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης προς τους πυρόπληκτους μεταφέρθηκαν μάλιστα από τον ίδιο κ. Δαμασκηνό, ο οποίος οδήγησε το φορτηγάκι ως τη Χαλκίδα.

 

Την είδηση της μεταφοράς της βοήθειας που συγκεντρώθηκε για τον σκοπό αυτό, έκανε γνωστή η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου:

«Το ευλογημένο ταξίδι με την βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τις Ενορίες μας και τους συνανθρώπους μας για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Οικονομικών του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη παρέδωσαν πριν λίγο το χρηματικό ποσόν των 18.000€ και αγαθά (ρούχα-γραφική ύλη και τρόφιμα) που συγκεντρώθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Εκεί τους υποδέχτηκε με αγάπη  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος  όπου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και την ευλογημένη αυτή αποστολή  και είπε χαρακτηριστικά ότι ήταν δώρο Θεού».