Χανιά: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 85χρονου που είχε εξαφανιστεί

Χανιά: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 85χρονου που είχε εξαφανιστεί

Άκαρπες παρέμειναν για πέντε συναπτές ημέρες οι έρευνες αστυνομίας και πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του 85χρονου Γιώργου Αποστολάκη.

aeweb

Συνέπεια των παραπάνω ήταν να υπάρξει επίσημα διακοπή στις έρευνες των δυνάμεων καθώς δεν υπήρξαν νεότερα στοιχεία για τον 85χρονο. Έτσι, την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου ήταν η τελευταία μέρα αναζήτησης του ηλικιωμένου.

Το χρονικό εξαφάνισης

Ο Γιώργος Αποστολάκης εξαφανίστηκε από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά την περασμένη Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου, ενώ μία ημέρα μετά εκδόθηκε και Silver Alert από την «Γραμμή Ζωής».

Πρόκειται για έναν αδύνατο άνδρα με 1,80 μ. ύψος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε λευκό καπέλο, καρό καφέ σακάκι, καρό μπλε πουκάμισο, πουλόβερ γκρι με ρίγες και μαύρες γαλότσες.

Αστυνομία και Πυροσβεστική επί ποδός

Επί πέντε ημέρες ειδικές δυνάμεις από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική βρίσκονταν επί ποδός αναζητώντας τον ηλικιωμένο σε όλο τον δήμο Πλατανιά αλλά και όπου αλλού είχε υποδείξει η οικογένειά του ότι υπάρχει ενδεχόμενο να έχει καταφύγει.

Καθημερινά, λίγο πριν το χάραμα, ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος με δύο άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης ως συνοδούς ξεκινούσε από το Ηράκλειο με προορισμό τον Πλατανιά για να συμμετέχουν στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης. Παράλληλα μέρος στην αναζήτηση ελάμβαναν τα ΤΑΕ, η Ασφάλεια Χανίων, αστυνομικοί από το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Πλατανιά καθώς και δυνάμεις από τον 1ο Πυροσβεστικό σταθμό Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, κατά τη διάρκεια της ημέρας «χτένιζαν» την περιοχή αλλά σταματούσαν όταν έπεφτε το σκοτάδι για να ξεκινήσουν ξανά την επόμενη μέρα. Αυτή η διαδικασία διήρκησε επί πέντε ημέρες.

Ανοιχτές οι Γραμμές…

Σημειώνεται τέλος ότι επίσημα σταμάτησαν οι έρευνες όμως ουσιαστικά δεν διακόπτονται ποτέ καθώς οι περιπολίες των αστυνομικών αλλά και όλων των σωμάτων ασφαλείας έχουν πάντα την προσοχή τους στραμένη στον εντοπισμό ατόμων που χάθηκαν ή στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στην ανεύρεση τους.

Η «Γραμμή Ζωής» παραμένει ανοιχτή για οποιονδήποτε γνωρίζει την παραμικρή πληροφορία και παρακαλείται να επικοινωνήσει με την υπηρεσία “Silver Alert”, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Πηγή: cretapost.gr