Χανιά: Στα μπλε ο Φάρος για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (φωτο)

Χανιά: Στα μπλε ο Φάρος για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (φωτο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού τα Χανιά προχώρησαν σε μια συμβολική κίνηση.

Ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων φωτίστηκε στα μπλε, το χρώμα που συμβολίζει την ευαισθητοποίηση για τα άτομα με αυτισμό και ο Δήμος Χανίων στέλνει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού με τον δικό του τρόπο.

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρει:

Στην Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με Αυτισμό, με μια σειρά από δράσεις του Δήμου Χανίων, μιλάμε ανοιχτά για το θέμα και κάνουμε την “αόρατη αναπηρία”, ορατή.

Στον διάλογο αυτό για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μαθητές των σχολείων μας, στέλνουν το δικό τους μήνυμα δημιουργώντας την έκθεση «Ήρωες της καθημερινότητας: Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού», η οποία κοσμεί την είσοδο του Δημαρχείου Χανίων.
Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι την Κυριακή, ο Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων θα εκπέμπει το μπλε χρώμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ενώ θα πραγματοποιούνται προβολές ευαισθητοποίησης στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.
Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον αυτισμό, αλλά και για να συμπεριλάβουμε στη ζωή και την καθημερινότητά μας, τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με αυτισμό και τις αγωνίες των οικογενειών τους.

Δείτε την ανάρτηση και φωτογραφίες:

Χανιά: Στα μπλε ο Φάρος για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (φωτο)