Χανιά: Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές που “σάρωσαν” το Ακρωτήρι

Χανιά: Στα χέρια της αστυνομίας οι ληστές που “σάρωσαν” το Ακρωτήρι

Έπιασαν τους δράστες που είχαν αναστατώσει μια ολόκληρη περιοχή με τις ληστείες και τις κλοπές τους.

Ραγδαίες εξελίξεις και σημαντική επιτυχία για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων που εξιχνίασε τις υποθέσεις ληστειών και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από προσεγμένη και υπομονετική έρευνα, η αστυνομία έφτασε στην ταυτοποίηση και εν τέλει, στη σύλληψη τριών ατόμων βουλγαρικής καταγωγής που είχαν διαπράξει 4 κλοπές και μία ληστεία στην ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου και μια εξ αυτών στο Μάλεμε. Μάλιστα, τα τρία άτομα είχαν ληστέψει μια ηλικιωμένη στις αρχές του έτους στα Κουνουπιδιανά, αρπάζοντάς της 1000 ευρώ από το σπίτι της, σε ένα βράδυ εφιαλτικό για το θέμα. Επίσης είχαν προβεί σε κλοπές σε αναψυκτήριο και άλλο κατάστημα.

Πρόκειται για τρία άτομα 34, 30 και 22 ετών τα οποία και συνελήφθησαν για το πλημμέλημα της παράνομης κατοχής όπλων, ωστόσο, απεδείχθη ότι είχαν διαπράξει τα κακουργήματα των ληστειών και των κλοπών στην περιοχή του Ακρωτηρίου (κυρίως).

Τα τρία άτομα οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Εισαγγελία Χανίων όπου και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στην ανακρίτρια την Δευτέρα (6/2) το πρωί.

Aκολούθησε η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας που, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, κατά το χρονικό διάστημα από την 16.12.2022 έως και 02.01.2023 είχαν διαπράξει μια ληστεία σε οικία και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικία και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, επαγγελματικούς εξοπλισμούς, είδη τροφίμων και οινοπνευματωδών ποτών συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 9.000 ευρώ.

flahnews