Χανιά: Στα άσπρα τα Λευκά Όρη – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη (φωτο)

Χανιά: Στα άσπρα τα Λευκά Όρη – Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη (φωτο)

Το δεύτερο και το τελευταίο κύμα της κακοκαιρίας – εξπρές κάνει την τελευταία του περαντζάδα από την Κρήτη, πριν μας εγκαταλείψει από το απόγευμα προς το βράδυ!

Το βροχομετρικά δεδομένα που άφησε πίσω του τις προηγούμενες ώρες, δείχνουν αρκετά ύψη βροχής: Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, στα Χανιά έφτασαν τα 40-50 χιλιοστά, ανατολικότερα γύρω στα 30 και στο Λασίθι τα 20.

Ο Ομαλός χθες βράδυ

Στις πιο ορεινές περιοχές, όπως στον Ομαλό, έριξε και χιόνι, “τουλάχιστον 10-20 πόντους” όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν.

Σε πιο ορεινά σημεία μάλιστα, η λευκή επικράτηση των νιφάδων είναι μεγαλύτερη.

Από αύριο, θα δούμε να υπάρχει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας. Το πρωί βεβαίως το κρύο θα παραμείνει και θα είναι πιο αισθητό στην ενδοχώρα και στις ορεινές ζώνες, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς κελσίου. Η παγωνιά θα επανεμφανιστεί και το βράδυ.

φωτογραφία @Mixalis Fazos – Σελίδα Μετεωκρήτες

Ήλιος με… δόντια θα γλυκάνει κάπως την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Από τα 4-5 και τοπικά 5-6 μποφόρ στις νότιες περιοχές, οι άνεμοι θα κόψουν και θα εξασθενήσουν: θα γυρίσουν από βορειοδυτικές έως και δυτικές διευθύνσεις και η έντασή τους θα πέσει στα 2-3 τοπικά μέχρι 4 μποφόρ.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες που θα δούμε και θα νιώσουμε αύριο το πρωί θα κυμανθούν στους 7-8 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της παράκτιας ζώνης. Στην ενδοχώρα και στα ορεινά στους 5 °C και όσο πλησιάζουμε στα πιο ορεινά ο υδράργυρος θα μηδενίσει, μπορεί να δώσει και αρνητικές τιμές!

Ανώγεια – @Eleftheria Chondrou Μετεωκρήτες

Η μέγιστη θερμοκρασία αύριο θα είναι στους 14-15 βαθμούς.

Το Σάββατο τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα. Το θερμόμετρο θα ανέβει μέχρι και τους 17 βαθμούς. Ακόμη καλύτερη και πιο συμβατή με την εποχή εικόνα θα έχουμε την Κυριακή, όπου θα δούμε θερμοκρασίες στους 16-18, και νότια 20 βαθμούς Κελσίου.

φωτογραφίες από Μάγκι Τσίγκου

φωτογραφίες από Μάγκι Τσίγκου 

kriti360.gr με πληροφορίες cretalive.gr