Χανιά: Στα άσπρα ντυμένα τα ημιορεινά – Εγκλωβισμένοι εκπαιδευτικοί στα Ασκύφου

Χανιά: Στα άσπρα ντυμένα τα ημιορεινά – Εγκλωβισμένοι εκπαιδευτικοί στα Ασκύφου

Έντονες παραμένουν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά ακόμα και στα ημιορεινά του νομού Χανίων.

Εγκλωβισμένοι στο ύψος των Ασκύφου είναι 4 εκπαιδευτικοί λόγω της έντονης χιονόπτωσης σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στα “Χανιώτικα νέα”

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς ο δρόμος έχει πάγο και δεν μπορεί να προχωρήσει το αυτοκίνητο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης ανέφερε ότι από τις 8 το πρωί ο δρόμος έχει ανοίξει και «όποιος θέλει να περάσει περνάει»

Στο σημείο βρίσκεται περιπολικό της αστυνομίας ενώ αναμένεται εκχιονιστικό να ανοίξει το δρόμο.

Η Ανοιξιάτικη κακοκαιρία συνεχίζεται και σήμερα στα Χανιά, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι περισσότερες ορεινές περιοχές του νομού είναι και σήμερα καλυμμένες από χιόνι, αφού η χιονόπτωση ήταν δυνατή και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Όπως για παράδειγμα στη Δρακώνα Κεραμειών όπως μπορεί να δείτε και στις εικόνες που δημοσιεύει το kriti360. Μάλιστα όπως αναφέρεται, η κίνηση προς το χωριό γίνεται μετά δυσκολίας και καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται ακόμα και τώρα κι ενδεχομένως σε λίγες ώρες η πρόσβαση να αποκοπεί.

Χανιά: Στα άσπρα ντυμένα τα ημιορεινά - Εγκλωβισμένοι εκπαιδευτικοί στα Ασκύφου

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες από την κατάσταση στ’ Ασκύφου Σφακίων το πρωί της Τετάρτης, με τα χιόνια να έχουν κλείσει – έστω και προσωρινά – τον οδικό άξονα Βρύσες – Χώρα Σφακίων.

Λόγω των χιονοπτώσεων και κυρίως λόγω των κεραυνών σημειώθηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κάποιων περιοχών, στον Δήμο Σφακίων και όχι μόνο.

Και μπορεί ο σοφός λαός να λέει «Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης»,  αλλά τόσο μεγάλη ένταση από τον χιονιά, σίγουρα είχαν πολλά χρόνια να δουν ακόμη και οι παλαιότεροι, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους φαίνεται πως η Άνοιξη θα αρχίζει να κάνει αισθητή την παρουσία της, δειλά – δειλά τις επόμενες ημέρες.

Στα θετικά να καταγραφεί πως εάν δεν προκύψουν απότομες αλλαγές και τα χιόνια λιώσουν σιγά – σιγά, οι υπόγειοι υδροφορείς θα γεμίσουν εξασφαλίζοντας πολύτιμες ποσότητες νερού.