Χανιά: Σοβαρά προβλήματα σε δρόμους από τις ισχυρές βροχές

Χανιά: Σοβαρά προβλήματα σε δρόμους από τις ισχυρές βροχές

Νέα προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ωρών σε επαρχιακούς δρόμους και στο ΒΟΑΚ.

Αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις στην διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές του νομού Χανίων, κυρίως από συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων νερών, αλλά και από κατολισθήσεις.

Προ το παρόν τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Αλικιανού στον Δήμο Πλατανιά, όπου σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο από Φουρνέ προς Μεσκλά.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισημαίνει πως στον Κερίτη ποταμό έχει ανέβει πολύ ψηλά η στάθμη των νερών και όπως γνωστοποίησε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η γέφυρα belley στον Αλικιανο και όσοι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν πρέπει να επιλέγουν την διαδρομή Αλικιανο ( μνημείο) – Φουρνε – Σκηνε.

Όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης στο Flashnews.gr υπάρχει πρόβλημα με την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής κάτι που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να λυθεί.

Όπως φαίνεται – μέχρι αυτή την ώρα – τα ρέματα και οι χείμαρροι – «άντεξαν» τον φόρτο της μεγάλης αύξησης των νερών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε όλους όσοι είναι απολύτως αναγκαίο να μετακινηθούν σε περιοχές πεδινές και κυρίως ημιορεινές του Δήμου Πλατανιά καθώς ανα πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος κατολισθήσεων.

Δείτε βίντεο του Αντιδημάρχου Πλατανιά Γιώργου Καλαιτζάκη ο οποίος πραγματοποιεί αυτοψία σε περιοχές του Δήμου.

Να σημειωθεί πως μέχρι τις 8 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεις άντλησης νερών από οικίες στην περιοχή του Δήμου Χανίων.

Στο μεταξύ προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση στην ευρύτερη περιοχή του Σκινέ, ενώ στην διάρκεια της νύχτας και λόγω των κεραυνών σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές, με τα βραχυκυκλώματα να επισκευάζονται μετά απο λίγο χρονικό διάστημα.

Μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο του δήμου Αποκορώνου

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι καταιγίδες των τελευταίων ωρών σε μεγάλο τμήμα του δήμου Αποκορώνου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόσο το αγροτικό όσο και το δημοτικό οδικό δίκτυο του δήμου έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας μηχανήματα του δήμου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ οι προσπάθειες συνεχίζονται και με το πρώτο φως της ημέρας.

Επίσης αρκετές καταπτώσεις έχουν σημειωθεί και κατά μήκος της εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου.

Επίσης προβλήματα αντιμετώπισαν και ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή του Καβρού καθώς σημειωθήκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

φωτο αρχείου