Χανιά: Σουβλάκι “πολύτιμο” και οι τιμές… στον ουρανό

Χανιά: Σουβλάκι “πολύτιμο” και οι τιμές… στον ουρανό

Το σουβλάκι (όπως λέμε στα Χανιά) ή “πιτόγυρο” όπως λένε σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα έχει πάρει και αυτό την “πάνω βόλτα” στο πλαίσιο του κλίματος ακρίβειας που επικρατεί σε όλα τα προϊόντα.

Δεν είναι υπερβολή να τονιστεί ότι οι καταναλωτές απαιτείται πλέον να “χρυσοπληρώσουν” το αγαπημένο τους “γρήγορο” φαγητό αφού (και στα Χανιά) οι τιμές είναι πλέον τσουχτερές.

Ειδικά όταν πρόκειται για τουριστική περιοχή, όπως τα Χανιά τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τον καταναλωτή.

Πλέον, με μια μικρή έρευνα που κάναμε, το σουβλάκι (πιτόγυρο) στα Χανιά δεν το βρίσκεις (σχεδόν) πουθενά κάτω από 3 ευρώ, και μάλιστα το … “3 ευρώ” θεωρείται φτηνό.

Η υψηλότερη τιμή που “παίζει σε περισσότερα του ενός ψητοπωλεία στα Χανιά είναι 3,60 ευρώ. Μιλάμε για ψητοπωλεία στο κέντρο της πόλης. Στο κέντρο πάντως βρίσκεις πιτογυρο στα 3,50 αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και στα 3,30 ευρώ.

Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα σε περιφερειακά του κέντρου, σημεία όπου το σουβλάκι σε πολλές περιπτώσεις τιμάται στα 3,20 ευρώ και στην καλύτερη περίπτωση στα 3 ευρώ, τιμή που με τα τωρινά δεδομένα χαροποιεί τον καταναλωτή!

Αυξημένη πάντως παρουσιάζεται η τιμή σε περιοχές των Χανίων, με έντονη τουριστική κίνηση και είναι φυσικά λογικό. Π.χ. στο κέντρο του Πλατανιά, το σουβλάκι φτάνει στα 3,50 ευρώ.

Ιδιοκτήτες ψητοπωλείου μας ανέφεραν ότι “οι αυξήσεις είναι φυσιολογικές και στο πλαίσιο της αύξησης των τιμών σε βασικά προϊόντα”. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα που έχουν την τιμή κοντά στα 3 ευρώ μας τόνισαν ότι σκέφτονται να κάνουν μια μικρή αύξηση καθώς η ίδια η οικονομική κατάσταση τους το επιβάλλει.

Εύλογα λοιπόν, το αγαπημένο μας φαγητό, εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας…

protothema.gr