Χανιά: Σοκ από την επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό – Τι λένε οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ (φωτο)

Χανιά: Σοκ από την επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό – Τι λένε οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ (φωτο)

Ο άνδρας που έβγαλε μαχαίρι θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκαν δύο αστυνομικοί το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου, στο Καστέλι Κισσάμου, εν ώρα υπηρεσίας (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον άνδρα εκκρεμούσε μήνυση από συγγενικό πρόσωπο για μεταξύ τους διένεξη. Όταν οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο λιμάνι της Κισσάμου και επιχείρησαν να τον συλλάβουν, εκείνος τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τραυματίζοντας τον ένα στο πρόσωπο.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα με σχετική ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, τον τραυμάτισε κοντά στο φρύδι γλυτώνοντας το μάτι του για ελάχιστα χιλιοστά.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων:

«Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:15΄η απογευματινή περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, επανδρωμένη με δύο συναδέλφους – μέλη μας, εκτελούσε την περιπολία της στην ευρύτερη περιοχή του ομώνυμου Δήμου. Εκείνη την ώρα, έλαβε εντολή να προβεί σε σύλληψη ατόμου, κατόπιν σχετικής εγκλήσεως που υποβλήθηκε εις βάρος του.

Οι συνάδελφοί μας, εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο στη θέα τους προσπάθησε να διαφύγει. Έτρεξαν να τον ακινητοποιήσουν και στην προσπάθειά τους αυτή, ο μετέπειτα συλληφθείς, με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε τον έναν συνάδελφό μας, ελάχιστα χιλιοστά δίπλα από το μάτι του και τον έτερο συνάδελφό μας ελαφρότερα.

Οι 2 συνάδελφοί μας έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και συνέλαβαν τον δράστη οδηγώντας τον στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου για τα περεταίρω.

Αυτή είναι για «κάποιους» μία «καθιερωμένη» και «τυπική» εκτέλεση εργασίας, η οποία δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο…

Αυτή είναι για «κάποιους», μία αναλώσιμη μερίδα εργαζομένων -55.000-,στους οποίους πετάμε καθρεφτάκια κάθε τόσο και λιγάκι…sms…αύξηση ορίου ωρών βραδινής εργασίας και όχι αύξηση ωριαίας αποζημίωσης…

Αυτή είναι για «κάποιους», μία αναλώσιμη μερίδα εργαζομένων, τους οποίους κοροϊδεύουμε ότι ΘΑ ΘΑ ΘΑ αναγνωρίσουμε το επάγγελμά τους ως επικίνδυνο, μέχρι τότε όμως θα έρθουν οι εκλογές και όλως τυχαίως δυστυχώς δεν πρόλαβαν να το κάνουν…

Αυτοί είναι για «κάποιους» οι «δεδομένοι»…σύμφωνα με τους παρατρεχάμενους αυλικούς τους…

Σας συμβουλεύουμε να τους αλλάξετε σύντομα γιατί την υπέρτατη στιγμή της Δημοκρατίας μας θα τρίβετε τα μάτια σας…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Ο Γενικός Γραμματέας ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ Στυλιανός».