Χανιά: Σοκ από τη δράση της «Ιατρικής Εγκληματικής Οργάνωσης» – Βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας ανθρώπων είχε στήσει

Χανιά: Σοκ από τη δράση της «Ιατρικής Εγκληματικής Οργάνωσης» – Βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας ανθρώπων είχε στήσει

Βιομηχανία παραγωγής και εμπορίας ανθρώπων φαίνεται ότι είχε στήσει η ιατρική εγκληματική οργάνωση που δρούσε από τα Χανιά σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό και την οποία εξάρθρωσε η Υπηρεσία Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔΑ σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. Ως ηγετικό στέλεχος εμφανίζεται γνωστός Χανιώτης γυναικολόγος ο οποίος και συνελήφθη μαζί με έναν εμβρυολόγο και επτά ακόμη άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ άλλων για παράνομες υιοθεσίες, εμπορία ωαρίων και παράνομες τεκνοποιήσεις.

Χανιά: Πάνω από τρία εκατ. ευρώ είχαν «παρκάρει» σε offshores τα μέλη του κυκλώματος εμπορίας βρεφών!

Χανιά: Έτσι δρούσε το κύκλωμα γιατρών – Έκαναν εμπορία βρεφών, έως 120.000€ το κάθε παιδί, σοκάρει το κατηγορητήριο

Μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, με δράση τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη και διάφορους νομούς ανά την Ελλάδα όπως Αττική, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Κατερίνη αλλά και στο εξωτερικό, κατάφερε να εξαρθρώσει η ΕΛ.ΑΣ.

Το πρωί της Τρίτης 8 Αυγούστου, στα Χανιά, σε μια καλά συντονισμένη – κοινή επιχείρηση μεικτών κλιμακίων του Οργανωμένου Εγκλήματος, του ΣΔΟΕ Αττικής, του τμήματος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με τη συνδρομή του τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και την επιχειρησιακή συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, συνελήφθησαν έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης. Λίγες ώρες μετά στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας συνελήφθησαν δύο Ρουμάνες την ώρα της παράδοσης βρέφους ενώ το βράδυ στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε Γεωργιανή που είχε ρόλο εντοπισμού και μεταφοράς στα Χανιά, υποψηφίων θυμάτων.

Σύμφωνα με την δικογραφία, εγκέφαλος της ιατρικής εγκληματικής οργάνωσης –όπως την περιγράφουν αστυνομικές πηγές – φέρεται 73χρονος γνωστός μαιευτήρας γυναικολόγος – ιδιοκτήτης κέντρου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά. Ηγετικό ρόλο είχε 44χρονος Κλινικός Εμβρυολόγος Επιστημονικός Διευθυντή του κέντρου, ενώ στην οργάνωση συμμετείχαν μια 44χρονη γραμματέας και υπεύθυνη προγραμμάτων Παρένθετης Μητρότητας του κέντρου, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλος γραφείου του κέντρου, μια 41χρονη Ελληνίδα βιολόγος – βοηθός εμβρυολόγου, μια 28χρονη μαία, μια 41χρονη υπάλληλος γραφείου σε Θεραπευτικό Κέντρο και μια 38χρονη Γεωργιανή.

Τα αποτελέσματα της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας σοκάρουν. Ο γυναικολόγος φέρεται να κατηύθυνε γυναίκες να εντοπίζουν αλλοδαπές από τη Βουλγαρία και τη Γεωργία που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, με σκοπό να πουλήσουν τα ωάριά τους ή χρησιμοποιηθούν ως παρένθετες μητέρες έναντι αμοιβής.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονταν να έχουν εξασφαλίσει σπίτια σε διάφορα σημεία του νομού Χανίων, όπου υπέθαλπαν τις γυναίκες που κυοφορούσαν, ώστε να βρίσκονται σε ελεγχόμενο – αποκλεισμένο περιβάλλον.

Το κόστος για τους παραγγέλλοντες γονείς ανά πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας που υλοποιούνταν στο κέντρο, ανερχόταν στις περισσότερες περιπτώσεις από 70.000 – 100.000 ευρώ, ενώ σε ιδιάζουσες περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών καταγράφηκε και κόστος που έφτανε στις 120.000 ευρώ.

Από τον Δεκέμβριο 2022 έως σήμερα καταγράφηκαν:

– εβδομήντα μία (71) διαφορετικές γυναίκες, από τα σώματα των οποίων αφαιρέθηκαν κυτταρικοί ιστοί (ωάρια), ως επί το πλείστον αλλοδαπές.

– ενενήντα οκτώ (98) γυναίκες – θύματα εμπορίας ανθρώπων, οι οποίες τέθηκαν υπό εργασιακή εκμετάλλευση ως παρένθετες μητέρες, οι οποίες παρέμειναν εποπτευόμενες και αποκλεισμένες από το οικογενειακό τους περιβάλλον έως την επίτευξη του τοκετού.

– δέκα τρεις (13) περιπτώσεις μη σύννομων περιστατικών για διαδικασία απόκτησης τέκνου μέσω προγράμματος παρένθετης μητρότητας.

– δεκατέσσερα (14) σπίτια που είχαν εξασφαλίσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για την προσωρινή διαμονή παρένθετων μητέρων – θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στα Χανιά.

Ενδεικτικό της έκτασης της παράνομης δράσης του κέντρου, είναι ότι προσέρχονταν για απόκτηση παιδιού ζευγάρια από όλο τον κόσμο ή μοναχικοί άνδρες που δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις απόκτησης αυτού γνωρίζοντας ότι απευθυνόμενοι στην κλινική αυτή θα υπερκεραστούν τυχόν νομικοί, ηθικοί ή άλλοι σκόπελοι.

neakriti.gr