Χανιά: Σκουπιδότοπος αντί… αναβάθμισης στους Αγίους Αποστόλους (φωτο)

Χανιά: Σκουπιδότοπος αντί… αναβάθμισης στους Αγίους Αποστόλους (φωτο)

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί ένα σημείο της περιοχής των Αγίων Αποστόλων στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί, μετά από ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, σχεδόν όλοι οι κάδοι.


Ταυτόχρονα, οι κάτοικοι και ειδικά οι ηλικιωμένοι δυσκολεύονται πλέον να εξυπηρετηθούν καθώς απομακρύνθηκαν οι κάδοι που ήταν κοντά στα σπίτια τους.

Με άλλα λόγια, από τη μια δημιουργήθηκε ένας σκουπιδότοπος με εικόνες ντροπής και με σκουπίδια και μπάζα να είναι πεταμένα έξω και γύρω από τους κάδους και από την άλλη έγινε πιο δύσκολη η εξυπηρέτηση κατοίκων της περιοχής.

Και αυτό τη στιγμή που ο Δήμος όταν είχε ανακοινώσει τις αλλαγές στη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή, είχε επικαλεστεί τους κατοίκους.

Ηταν τον Ιούνιο του 2020 όταν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας είχε ανακοινωθεί ότι «θα αρχίσει η μεταφορά όλων των κάδων (αποκομιδής απορριμμάτων και κάδων ανακύκλωσης) από την περιοχή των Αγίων Αποστόλων και η συγκέντρωση τους σε συγκεκριμένο χώρο ειδικά διαμορφωμένο, ανατολικά του γηπέδου ποδοσφαίρου των Αγ. Αποστόλων».
«Η μεταφορά των κάδων πραγματοποιείται έπειτα από χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής τόσο των ίδιων των κατοίκων όσο και των επισκεπτών των Αγ. Αποστόλων, αφού η εικόνα της περιοχής τα τελευταία χρόνια ήταν αποθαρρυντική» είχε δηλώσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Τσουπάκης μέσα από το σχετικό δελτίο Τύπου.

Την κατάσταση που επικρατεί σήμερα περιέγραψε στα “Χανιώτικα νέα”, ο κάτοικος της περιοχής των Αγίων Αποστόλων, κ. Χρήστος Αρετάκης, ο οποίος θεωρεί ότι οι αλλαγές έγιναν μετά από αντιδράσεις ξενοδοχείων της περιοχής.

Ο κ. Αρετάκης σημειώνει ότι στο σημείο που τώρα είναι μαζεμένοι οι κάδοι, υπάρχει ρύπανση, όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που ο ίδιος τράβηξε.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν ενώ, ακόμα και αν έγινε για να μην… βλέπουν οι τουρίστες τους κάδους, στην πραγματικότητα οι επισκέπτες περπατάνε στην περιοχή ιαι το σημείο στο οποίο βρίσκονται τώρα οι κάδοι δεν είναι κρυμμένο αλλά περίπου 20 μέτρα από το κεντρικό δρόμο.

Ο κ. Αρετάκης έχει στείλει και σχετικό μήνυμα στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος, κοινοποιώντας και φωτογραφίες από την γωνία Αγ. Αποστόλων και Τρουλινου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κάδος ούτε στην Αγ. Αποστόλων ούτε στον παράλληλο, ούτε στους κάθετους δρόμους.

Ο ίδιος έχει ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία να του υποδείξει οι ηλικιωμένοι που δεν διαθέτουν μεταφορικά μέσα πως και που θα μπορούν να αποθέσουν τα οικιακά τους απορρίμματα και να του γνωστοποιηθεί η απόφαση απομάκρυνσης των κάδων και η αιτιολόγηση της.

Χανιώτικα νέα