Χανιά: Σκότωσαν κρι κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς (φωτο)

Χανιά: Σκότωσαν κρι κρι στο φαράγγι της Σαμαριάς (φωτο)

Το Σάββατο 30 Οκτώβριου και ώρα 23.55  ο δασοφύλακας του φυλακίου στο Ξυλόσκαλο Ομαλού  άκουσε πυροβολισμό πάνω από το δασικό φυλάκιο. Άμεσα κινητοποιήθηκε και διαπίστωσε ότι δυο άτομα με φακούς βρισκόταν πλησίον του φυλακίου αλλά με τις ενέργειες του δασοφύλακα τραπήκαν σε φυγή με ιδιωτικό όχημα.

Δυστυχώς σε έλεγχο που έκανε ο δασοφύλακας αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα, όπως φαίνεται και στην ανωτέρω φωτογραφία, ένα θηλυκό Κρητικό Αίγαγρο σκοτωμένο εντός του Εθνικού Δρυμού.

Πράξη νυχτερινής ανανδρίας από δειλούς που θεωρούν «μαγκιά» την θήρευση απαγορευμένων και αυστηρά προστατευομένων ζώων, ζώων που για την προστασία αυτών κηρύχτηκε η ευρύτερη περιοχή Εθνικός Δρυμός προσφέροντας σε όλη την κοινωνία της ΠΕ  Χανιών.

Πράξη άνανδρη που επαναλαμβάνεται μετά από δέκα έτη καθώς το 2011 βρέθηκαν τέσσερις σκοτωμένοι Αίγαγροι εντός του Εθνικού Δρυμού.

Η Δ/νση Δασών Χανίων θα προβεί σε πρωτόκολλο μήνυσης και  ενημερώνει τους Χανιώτες ότι βρίσκεται εδώ για την προστασία του δασικού και θηραματικού πλούτου του νομού.

 

Από την Δνση Δασών Χανίων