Χανιά : Σε ποιους δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή

Χανιά : Σε ποιους δήμους θα είναι κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή
aeweb

Κλειστά αναμένεται θα είναι αύριο Παρασκευή τα σχολεία στον δήμο Κανδάνου Σελίνου, στον δήμο Κισσάμου, καθώς και στον δήμο Πλατανιά.

Η απόφαση ελήφθη από τους δημάρχους των τριών δήμων εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και τις δυσκολίας στην πρόσβαση από τις μεγάλης έκτασης κατολισθήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Κισσάμου:

“Ο Δήμαρχος Κισσάμου, λαμβάνοντας υπόψη τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε όλη την έκταση του Δήμου μας, αποφάσισε με την υπ’ αρ. 83/14.02.2019 απόφασή του, να παραμείνουν και αύριο Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 κλειστά όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κισσάμου”

και τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου:

“Ο Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου έχοντας υπόψη:
1. Τα άρθρα 58 και 94 του Ν. 3852/2010 “Nέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πρόγραμμα Καλλικράτησ»
2. τις επικρατούσες ακραίες δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω έντονων βροχοπτώσεων και της επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση στους σχολικούς χώρους αποφασίζει τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καντάνου – Σελίνου καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (Καντάνου, Κουντούρας και Παλαιόχωρας) την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, λόγω των ακραίων και δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και με γνώμονα τις ανάγκες προστασίας και ασφάλειας των μαθητών και εκπαιδευτικών.

zarpanews.gr