Χανιά: Σε ετοιμότητα δύο κλινικές του Νοσοκομείου για κρούσματα

Χανιά: Σε ετοιμότητα δύο κλινικές του Νοσοκομείου για κρούσματα

Χανιά: Σε ετοιμότητα δύο κλινικές του Νοσοκομείου για κρούσματα
explore Chania

Χωρίς καταγεγραμμένο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού παραμένει ο νομός Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες για 5 περιπτώσεις που εξετάζονταν ως ύποπτες, το απόγευμα της Κυριακής οι εξετάσεις έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα.

Oι ασθενείς αυτοί, πήραν εξιτήριο από τις κλινικές που έχουν δεσμευτεί για τη φιλοξενία αυτών των συμβάντων χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα από τα μέσα της εβδομάδας δύο κλινικές του ιδρύματος (Πνευμολογική και Ορθοπεδική) στον 5ο όροφο έχουν μετονομαστεί σε Covid 19 ένα και Covid 19 δύο.
Όλα τα ύποπτα περιστατικά που έρχονται στο Νοσοκομείο ανεβαίνουν από το ασανσέρ που βρίσκεται στη νότια πλευρά και είναι αποκλειστικά για αυτό το λόγο, στις κλινικές όπου ο κάθε ασθενής φιλοξενείται μόνος του σε ένα θάλαμο. Συνολικά έχουν διατεθεί 22 δωμάτια και 70 κρεβάτια.
Με εξαίρεση το περιστατικό του Mαροκινού αξιωματικού που παραμένει άγνωστο αν κόλλησε τον ιό στα Χανιά αφού στη συνέχεια βρέθηκε και σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη, δεν έχει αναφερθεί περιστατικό κορωνοιού στη Δυτική Κρήτη.
Αντίθετα, το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα βεβαιώθηκε στο Λασίθι και στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζεται σε όλους τους τόνους πως η τήρηση των μέτρων ασφαλείας που έχουν ανακοινωθεί παραμένει ο μοναδικός τόπος να προστατευτεί η τοπική κοινωνία.
Το Σαββατοκύριακο, πριν την ανακοίνωση της απαγόρευσης μετακίνησης, περιορισμένη ήταν η κίνηση οχημάτων στους βασικούς οδικούς άξονες των Χανίων. Τόσο στην παλιά εθνική οδό, όσο και στη νέα εθνική ήταν λίγα σχετικά τα αυτοκίνητα που βγήκαν στους δρόμους το Σαββατοκύριακο. Στον Πλατανιά ήταν λίγα τα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν προς και από Κίσσαμο, ενώ μειωμένη ήταν η κίνηση προς Βουκολιές και Παλαιόχωρα.
Στο ΒΟΑΚ στα δύο σημεία όπου γίνονται εργασίες για την τοποθέτηση του καλωδίου διασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος δεν σχηματίσθηκαν μεγάλες ουρές.
Τουλάχιστον στην Κρήτη ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δείχνει να πειθάρχησε στις οδηγίες και δεν ξεχύθηκε στα χωριά, προστατεύοντας τους εκεί κατοίκους.

 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ
Οι Δήμοι Χανίων, Αποκορώνου και Κισσάμου, γνωστοποίησαν ότι ξεκίνησαν απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, κάνοντας έκκληση στους πολίτες για εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Εν τω μεταξύ, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης, θέτει σε λειτουργία από σήμερα και για όσο διάστημα χρειαστεί δύο τηλεφωνικές γραμμές, συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.
Η πρώτη από αυτές, με αριθμό κλήσης 2813404427, αφορά στα άτομα που νοσούν από το νέο κορωνοϊό, τα οποία τίθενται σε κατ’ οίκον απομόνωση, το οικογενειακό τους περιβάλλον και κάθε ενήλικα πολίτη που εμφανίζει αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες λόγω της νόσου.
Η δεύτερη τηλεφωνική γραμμή, με αριθμό κλήσης 2813404426, αφορά στη συμβουλευτική και την ψυχολογική υποστήριξη γονέων παιδιών, εφήβων και νέων, που εμφανίζουν αγχώδεις εκδηλώσεις και φοβίες, λόγω του νέου κορωνοϊού.
Και οι δύο τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9.00 το πρωί έως και τις 21.00 το βράδυ, με τη συμβολή και υποστήριξη επαγγελματιών-λειτουργών ψυχικής υγείας της 7ης Κρήτης, καθώς και συνεργαζόμενων εθελοντών ιδιωτών (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι), οι οποίοι θα παρέχουν υποστήριξη σε συνανθρώπους μας που χρήζουν ανάγκης, λόγω της κρίσης που βιώνουμε.

haniotika-nea.gr