Χανιά: Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας – Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει τη μη έκδοση αποδείξεων ο ιδιοκτήτης εστιατορίου (video)

Χανιά: Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας – Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει τη μη έκδοση αποδείξεων ο ιδιοκτήτης εστιατορίου (video)

Οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ από το Ηράκλειο και τα Χανιά, διενεργήθηκαν τις ημέρες κατά τις οποίες η κίνηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα λόγο της παραμονής του αεροπλανοφόρου Τζόρτζ Μπους στη Σούδα και της αποβίβασης χιλιάδων Αμερικανών καθημερινά στην πόλη των Χανίων

Εφόδους σε καταστήματα εστίασης, εμπορικά, ακόμη και σε καταστήματα ψιλικών στα Χανιά, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ, ελέγχοντας τα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων και βεβαιώνοντας δεκάδες πρόστιμα για παραβάσεις.

Ακριβά θα κληθεί να πληρώσει τη μη έκδοση αποδείξεων στην πλειονότητα των πελατών του το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στην παλιά πόλη, καθώς το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ προχώρησε σε σφράγιση της επιχείρησης για σαράντα οκτώ ώρες ενώ αναμένεται να επιβληθεί και πρόστιμο (δείτε εδώ).

Χανιά: «Λουκέτο» σε εστιατόριο της παλιά πόλης

Οι έλεγχοι των ελεγκτών της ΑΑΔΕ από το Ηράκλειο και τα Χανιά, διενεργήθηκαν τις ημέρες κατά τις οποίες η κίνηση είχε αυξηθεί κατακόρυφα λόγο της παραμονής του αεροπλανοφόρου Τζόρτζ Μπους στη Σούδα και της αποβίβασης χιλιάδων Αμερικανών καθημερινά στην πόλη των Χανίων. Επιχειρηματίες ανέφεραν ενδεικτικά πως μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν όσο τζίρο κάνουν έναν ολόκληρο μήνα. Ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις επαγγελματιών που δεν προχωρούσαν στην έκδοση αποδείξεων για όλα τα εμπορεύματα που πουλούσαν ή για όλες τις υπηρεσίες που παρείχαν.

Σε ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τονίζεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχίζονται καθημερινά, με σκοπό την συμμόρφωση των επιχειρήσεων, για την διασφάλιση των δημοσίων εσόδων. Υπενθυμίζεται δε στους φορολογούμενους ότι «στα πλαίσια της φορολογικής δικαιοσύνης, οφείλουν να απαιτούν την έκδοση απόδειξης σε κάθε αγορά τους και ότι έχουν το δικαίωμα να μην καταβάλουν το αντίτιμο, όταν δεν λάβουν απόδειξη από τον Φορολογικό Μηχανισμό της επιχείρησης».

Επίσης η ΑΑΔΕ επαναλαμβάνει πως δεν αρκεί η απόδειξη του POS της τράπεζας, σε περίπτωση πληρωμής με κάρτα. «Σε περίπτωση δηλαδή πληρωμής με κάρτα, θα πρέπει να λάβουμε δύο αποδείξεις, μια από τον Φορολογικό Μηχανισμό της επιχείρησης με σήμανση ΠΑΗΨΣ και μία από το POS της τράπεζας. Τα ποσά των δύο αυτών αποδείξεων θα πρέπει, οπωσδήποτε, να συμφωνούν απόλυτα» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

neakriti,gr