Χανιά: Ρομά μέσα σε 45’ έκαναν 6 αγορές με ξένη κάρτα ανθρώπου – Πώς τους έπιασε η Αστυνομία

Χανιά: Ρομά μέσα σε 45’ έκαναν 6 αγορές με ξένη κάρτα ανθρώπου – Πώς τους έπιασε η Αστυνομία

Νόμιζαν ότι θα κάνουν τις αγορές τους με ξένη κάρτα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί όμως λογάριαζαν χωρίς… την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, όλα άρχισαν όταν ένας πολίτης είδε στο κινητό του, μηνύματα – ειδοποιήσεις από την τράπεζα, που τον ενημέρωναν ότι είχαν γίνει μαζεμένες αγορές με την κάρτα του.

Εκείνος κοίταξε το πορτοφόλι του και διαπίστωσε ότι είχε χάσει την κάρτα τραπέζης του. Δυστυχώς για εκείνον τη βρήκαν δυο άτομα ένας 39χρονος και ένας ανήλικος Ρομά, οι οποίοι δεν έχασαν καθόλου χρόνο και άρχισαν να κάνουν αγορές φροντίζοντας αυτές να μην ξεπερνούν το ποσό των 20 ευρώ, ώστε να μη χρειάζεται να δώσουν κωδικό pin κατά τη συναλλαγή.

Ο κάτοχος της κάρτας πήρε αμέσως την τράπεζα τηλέφωνο ενημερώνοντας για την απώλεια της κάρτας του και ζητώντας να την ακυρώσουν ώστε να μη γίνουν άλλες συναλλαγές, όπως και έγινε.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Α.Τ. Κισάμου προκειμένου να κάνει μήνυση. Εκεί η αστυνομία χωρίς καθυστέρηση, ζήτησε να προσκομίσει ο άνθρωπος τα στοιχεία των συναλλαγών, ώστε να δουν σε ποια καταστήματα έγιναν οι αγορές.

Οι αστυνομικοί της Κισάμου, αμέσως άρχισαν να ψάχνουν τα καταστήματα που αναφέρονταν. Οι δυο δράστες είχαν φροντίσει να πάνε σε πρατήρια καυσίμων, σε κρεοπωλεία και όπου αλλού μπορούσαν.

Από την αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση οπτικού υλικού οι αστυνομικές αρχές της Κισάμου εντόπισαν του δράστες, οι οποίοι ήταν Ρομά και συγκεκριμένα ένας 39χρονος πατέρας και ο 16χρονος γιος του που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην Κίσαμο.
Μάλιστα, όπως προέκυψε ο πατέρας πήγαινε τον γιο στα καταστήματα, έβαζε τον γιο να κάνει τις συναλλαγές περιμένοντάς τον και στη συνέχεια τον έπαιρνε και έφευγαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόλις 45 λεπτά έκαναν 6 αγορές σε καταστήματα του δήμου Κισάμου και του δήμου Πλατανιά.

Δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για το θύμα, έπεσαν πολύ γρήγορα στα χέρια της αστυνομίας.

flashnews.gr