Χανιά: Πτώση σε τιμές και κατανάλωση στα πρατήρια καυσίμων

Χανιά: Πτώση σε τιμές και κατανάλωση στα πρατήρια καυσίμων

Χανιά: Πτώση σε τιμές και κατανάλωση στα πρατήρια καυσίμων
explore Chania

Ο κορωνοϊός έριξε τις τιμές των καυσίμων στα Χανιά αλλά και την κατανάλωση!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η τιμή της αμόλυβδης στα Χανιά σήμερα είναι μειωμένη κατά 25 λεπτά το λίτρο σε σύγκριση με τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι έχουν μειωθεί οι μετακινήσεις του πληθυσμού, η κατανάλωση στα πρατήρια υγρών καυσίμων έχει πέσει κατά 90%!

Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε απόγνωση του πρατηριούχους οι οποίοι ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Οπως μας λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης, «οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί αρκετά.

Κύρια αιτία της μείωσης των τιμών των καυσίμων ήταν η εμφάνιση του κορωνοϊού που οδήγησε σε παύση της καθημερινότητας σε όλο τον κόσμο. Δηλαδή σταμάτησαν να λειτουργούν βιομηχανίες, εργοστάσια, εναέριες, ακτοπλοϊκές και οδικές συγκοινωνίες με αποτέλεσμα την τεράστια πτώση ζήτησης των καυσίμων παγκοσμίως».

Απαντώντας σε ερώτηση των “Χανιώτικων νέων”, ο κ. Δρακακάκης σημειώνει ότι «σήμερα στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 1,35 μέχρι 1,40 το λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης από 1,13 μέχρι 1,19 το λίτρο. Δηλαδή βλέπουμε ότι έχουμε διαφορά στην τιμή με ένα μήνα πριν περίπου στα 25 λεπτά στη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης».

Ωστόσο, μεγάλη είναι η μείωση της κατανάλωσης με αποτέλεσμα να πλήττονται τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Βενζινοπωλών Νομού Χανίων, «αυτή τη στιγμή στα πρατήρια καυσίμων η μείωση της κατανάλωσης αγγίζει το 90%».

Για το λόγο αυτό ο κλάδος των βενζινοπωλών έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων.

Ο κ. Δρακακάκης εξηγεί ότι «σαν κλάδος έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μετρά κατά του κορωνιού. Δηλαδή να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στο καθεστώς της αποζημίωσης των 800 ευρώ, μείωση του ενοικίου, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις. Τέλος έχουμε ζητήσει την μείωση των ωρών λειτουργίας των πρατηρίων».

haniotika-nea.gr