Χανιά: Ψήφισε με την γόπα σου (φωτο)

Χανιά: Ψήφισε με την γόπα σου (φωτο)

Χανιά: Ψήφισε με την γόπα σου (φωτο)

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ψήφισε με την γόπα σου» του Δήμου Αθηναίων με τα σταχτοδοχεία-κάλπες του «γόπα project» ήρθαν και στα Χανιά!

Το πρώτο από τα πέντε σταχτοδοχεία που θα τοποθετηθούν στην πόλη των Χανίων, βρίσκεται έξω από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ).

Ψηφίστε και εσείς και παράλληλα βοηθήστε να μειώσουμε τα αποτσίγαρα, μια από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Λίγα λόγια για το «Ψήφισε με την γόπα σου»

Το Γόπα Project – «Ψήφισε με την γόπα σου» ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες στο κέντρο της Αθήνας, με την τοποθέτηση σταχτοδοχείων με μορφή κάλπης, πάνω από τα οποία βρίσκονται αναρτημένα ερωτήματα ώστε οι καπνιστές να μπορούν να ψηφίζουν με την γόπα τους.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, την απουσία σταχτοδοχείων στους δρόμους και να παροτρύνει τους καπνιστές να μην μολύνουν την πόλη, αλλά να κάνουν τη γόπα τους χρηστική, λαμβάνοντας μέρος σε μια ψηφοφορία.

Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, όπου η γόπα αποτελεί καθημερινό πονοκέφαλο ως το πιο μικρό, το πιο τοξικό και συχνό σκουπίδι, έχουν δημιουργηθεί παρόμοια εγχειρήματα όπου παροτρύνονται οι καπνιστές να ανακυκλώνουν τις γόπες τους, δημιουργώντας μ’ αυτές ακόμα και έργα τέχνης.

Χανιά: Ψήφισε με την γόπα σου (φωτο)