Χανιά: Ψάρι-γίγας στο καλάμι ψαρά – «Από τις πιο ωραίες μάχες που έχω ζήσει μέχρι σήμερα!»

Χανιά: Ψάρι-γίγας στο καλάμι ψαρά – «Από τις πιο ωραίες μάχες που έχω ζήσει μέχρι σήμερα!»
aeweb

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας Χανιώτης ψαράς, ο οποίος κατά τη συνηθισμένη του βόλτα για ψάρεμα, το πρωί της Κυριακής, κατάφερε να πιάσει στο καλάμι του ένα ψάρι τεραστίων διαστάσεων.

Ο ίδιος είναι ενθουσιασμένος με το κατόρθωμά του, και μάλιστα, όπως επισημαίνει, είναι το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του.

Σε ανάρτησή του, στο Facebook περιγράφει όσα έζησε από την στιγμή που βγήκε στη θάλασσα, μέχρι να φτάσει το ψάρι στη στεριά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σίγουρα από τις πιο ωραίες μαχες που εχω ζησει μεχρι σήμερα!
Λίγα λόγια για την ιστορία: Πρωινό Κυριακής 4:00 πμ ξεκινάμε απ το σπίτι για να φτάσουμε στο μακρινό προορισμό μας στις 7:00 περίπου. Νωρίς το πρωί, πολύ υγρασία, λες και ένα σύννεφο έχει κολλήσει 10μ πάνω από τη θάλασσα. Συνθήκες στις οποίες τα ψάρια ειναι συνήθως κρυμμένα και νωχελικά. Αποφασίζουμε να επιστρέψουμε σε πιο κοντινά σημεία μίας και η πρόγνωση καιρού είχε πέσει έξω.

 

Πάμε λοιπόν σ’ ένα γνώριμο σημείο όπου 3 φορές στο παρελθόν έχω χάσει τέτοιο ψάρι, πρώτη φορά πριν 5 χρόνια. Ένας τόνος μου σπάει τη μπίλια της μανιβέλας στο “βαρύ” μου σετάκι και έτσι μένω χωρίς “χοντρά” εργαλεία. Το Shout είναι το πιο αξιόπιστο που μου μένει να χρησιμοποιήσω, με στόχο κάποιο φαγκρί στην περιοχή. Ένα απότομο ρούφηγμα και χάνω το δόλωμα περίπου ένα μέτρο. Σκέφτομαι ότι είναι βλάχος, ενώ όμως του παίρνω 15μ και το κρατάω όσο μπορώ κόβει το παράμαλλο στα δόντια του.

Λέω με τέτοια εργαλεία είναι μάταιο να ξαναπροσπαθήσουμε και ρίχνουμε 50μ + πιο δίπλα να δοκιμάσουμε πάλι για φαγκριά. Ακριβώς το ίδιο χτύπημα και τραβάω πάλι όσο πιο γρήγορα γίνεται δίνοντας όλη την παραβολή του καλαμιού. Λέω ίσως έχω μια πιθανότητα άμα το ψάρι δεν είναι πολύ μεγάλο να το πάρω. Ακολουθεί μάχη 20 λεπτά.

Μόλις φάνηκε στην επιφάνεια πραγματικά δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου. Το ψάρι ήταν από τα μεγαλύτερα που έχω πιάσει. Όμως ο τρόπος με είχε αφήσει άφωνο! Pe 1,5 και 0,43 έλεγα συνέχεια! Το ψάρι είχε και το προηγούμενο δόλωμα μεσα στο στόμα του. Ίσως βοήθησε λίγο και η εμπειρία με ψάρια του είδους, αλλά πραγματικά η δύναμη που έχουν αυτά τα εργαλεία είναι απίστευτη!