Χανιά: Πρόστιμο ύψους 300€ κατ’ άτομο στους δύο τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα στο Φαράγγι Σαμαριάς

Χανιά: Πρόστιμο ύψους 300€ κατ’ άτομο στους δύο τουρίστες που παραβίασαν τα μέτρα στο Φαράγγι Σαμαριάς

Η παραβίαση της εισόδου του εθνικού δρυμού και η διήμερη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τους έβαλε σε μπελάδες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300€ κατ’ άτομο (σύμφωνα με το Ν. 4926/2022 (Α’ 82) και την υπ’ αριθμ. 332/12.05.2022 Κ.Υ.Α. (Β’ 3235) από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων) στους δύο άνδρες οι οποίοι παραβίασαν τα μέτρα απαγόρευσης για το Φαράγγι της Σαμαριάς.

Όπως ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες το flashnews.gr, οι πεζοπόροι παραβίασαν την είσοδο του Εθνικού δρυμού Σαμαριάς και εισήλθαν στο φαράγγι, αψηφώντας τα μέτρα απαγόρευσης, διέλευσης και κυκλοφορίας που είχαν αναγγελθεί ήδη από την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση διάσωσής τους διήρκεσε δύο ημέρες, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα, με τη συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και της ΕΜΑΚ Κρήτης, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από δύσβατο σημείο στο φαράγγι της Σαμαριάς.

Τελικά, ο εντοπισμός τους έγινε με drone, ενώ η διάσωση και η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι για κάθε παράβαση απαγόρευσης διέλευσης σε φαράγγια, δάση κλπ, όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 300 ευρώ κατ’ άτομο.

Flashnews.gr