Χανιά: Προσοχή! Τι ισχύει για την στάθμευση στο λιμάνι της Σούδας

Χανιά: Προσοχή! Τι ισχύει για την στάθμευση στο λιμάνι της Σούδας

«Κύμα» διαμαρτυριών για την απαγόρευση της στάθμευσης και τα πρόστιμα

Επιβεβαιώνοντας το «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», η απαγόρευση της στάθμευσης κάθε είδους οχήματος μέσα στο λιμάνι της Σούδας που ξεκίνησε να ισχύει από τις 10 Αυγούστου, παρατάθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019 και μάλλον θα έχει και συνέχεια.

Η απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων υπό τον τίτλο «Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μηχανοκίνητων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης Λιμένα Σούδας» αναφέρει πως απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στον επιβατηγό λιμένα καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Η απόφαση αρχικά ίσχυε από 10 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου, αλλά στην συνέχεια με νέα απόφαση η απαγόρευση παρατάθηκε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο, η απαγόρευση κρίθηκε αναγκαία για την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών μέσα στο λιμάνι, για την ασφάλεια των πεζών και οχημάτων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των διακινούμενων με τα επιβατηγά πλοία.

Προσοχή! Τι ισχύει για την στάθμευση στο λιμάνι της Σούδας
Να σημειωθεί πως ενώ στην αρχή της εφαρμογής του μέτρου υπήρχε μια κάποια χαλαρότητα, το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κλήσεις «πέφτουν βροχή» με αποτέλεσμα και τις έντονες διαμαρτυρίες των οδηγών αυτοκινήτων που βλέποντας δεκάδες διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης, αφήνουν εκεί τα οχήματά τους.

Όπως διευκρινίστηκε από το Λιμεναρχείο στο Flashnews.gr, οι θέσεις αυτές αφορούν μόνο την ολιγόωρη στάση των οχημάτων που πηγαίνουν στο λιμάνι μεταφέροντας επιβάτες ή εμπορεύματα και όχι για να αφήνουν εκεί τα αυτοκίνητά τους όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της γραμμής.

Να σημειωθεί πως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης είναι δυσεύρετοι στην περιοχή του λιμανιού της Σούδας και ένας χώρος που υπάρχει παραπλεύρως της πλατείας στην οδό Πασιφάης είναι μικρός και σχεδόν πάντα γεμάτος με αυτοκίνητα.

flashnews.gr