Χανιά: Προσοχή! Ξαναχτυπούν οι απατεώνες με «Λεφτά στο λεπτό»! (φωτο)

Χανιά: Προσοχή! Ξαναχτυπούν οι απατεώνες με «Λεφτά στο λεπτό»! (φωτο)

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όλοι όσοι χρησιμοποιούν τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας καθώς οι πάσης φύσεως απατεώνες έχουν σκαρφιστεί πολλούς τρόπους για να αποσπούν χρήματα και μάλιστα εξελίσσονται διαρκώς εκμεταλλευόμενοι και τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

aeweb

Το Flashnews.gr  έχει δημοσιεύσει  περιπτώσεις εξαπάτησης ή απόπειρας εξαπάτησης Χανιωτών με την αξιοποίηση της δυνατότητας ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ «Λεφτά στο λεπτό».

Όμως παρ’ όλη την δημοσιότητα οι επιτήδεια απατεώνες επιμένουν να ψάχνουν και μερικές φορές να βρίσκουν θύματα πιθανόν μεταξύ κάποιων που δεν έχουν ενημερωθεί.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έφτασαν νέες καταγγελίες στο Flashnews.gr για νέα μηνύματα που έλαβαν πολίτες αναφορικά με την δήθεν εξυπηρέτηση που ζητά κάποιος δήθεν γνωστός.

Η μέθοδος των απατεώνων έχει ως εξής:

Λαμβάνετε μήνυμα στο messenger από δήθεν φίλο (η) σας που σας λέει πως έχασε το πορτοφόλι και σας παρακαλεί εάν μπορείτε να στείλετε 600 ευρώ μέσω της τραπεζικής υπηρεσίας ΑΤΜ «Λεφτά στο λεπτό».

Το εντυπωσιακό είναι πως στην διάρκεια της ανταλλαγής των μηνυμάτων η «συνομιλία» γίνεται με αριστοτεχνικά πιστευτό τρόπο, μέχρι να στείλετε το μήνυμα με τον κωδικό αριθμό που χρειάζεται ο απατεώνας για να πάει στο ΑΤΜ να κάνει την ανάληψη των χρημάτων.

Μετά…. «που τον είδατε τον Παναγή» και μαζί και τα χρήματά σας που “έκαναν φτερά”.

flashnews.gr