Χανιά: Προφυλακιστέος και δεύτερος από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση όπλων

Χανιά: Προφυλακιστέος και δεύτερος από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση όπλων

Στην ανακρίτρια Χανιών οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις που έμενε να απολογηθούν από τους 7 συλληφθέντες για την υπόθεση εμπορίας όπλων στα Χανιά.

Πρόκειται για έναν 57χρονο που ενώ οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα. Ο 57χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για σύσταση συμμορίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί κατοχής όπλων (μεταξύ αυτών πολεμικών). Θυμίζουμε ότι χθες είχε κριθεί προφυλακιστέος ένας ακόμα από τους 7 συλληφθέντες με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης: “H υπόθεση αυτή ήδη πήρε τις πραγματικές διαστάσεις. Κρίθηκε ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για πράξεις που αφορούν κυρίως στην κατοχή των όπλων, συνήθων ή πολεμικών. Οι δυο κρίθηκαν προφυλακιστέοι για σύσταση συμμορίας που αποτελεί πλημμέλημα και για πράξεις κατοχής όπλων κάποιων από πολεμικών, που αποτελεί κακούργημα, για τα οποία όμως οι ποινές που προβλέπονται συνήθως είναι με αναστολή.”

Σήμερα επίσης απολογήθηκαν δυο ακόμα άτομα, ένας 38χρονος και ένας 28χρονος οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Χανιά: Προφυλακιστέος ο ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση με τα όπλα – Ανακρίνονται οι υπόλοιποι

flashnews