Χανιά: Προχωρούν τα έργα στη Δυτική Τάφρο

Χανιά: Προχωρούν τα έργα στη Δυτική Τάφρο

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από της μεριά της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου και της αποκατάστασης του δυτικού αναχώματος.

Το δεύτερο μέρος του έργου βρίσκεται κοντά στο στάδιο της ολοκλήρωσης , ενώ σε ότι αφορά την Δυτική Τάφρο μένουν να γίνουν ακόμα μια σειρά από εργασίες.

Όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων κ.

Χανιά: Προχωρούν τα έργα στη Δυτική Τάφρο

Αθανάσιος Μαϊλης «σε ότι αφορά το δυτικό τείχος (παραπέτο), το φυσικό αντικείμενο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, μένει να γίνουν λίγες ακόμα εργασίες από τα συνεργεία μας. Για την ανάπλαση της τάφρου οι εργασίες συνεχίζονται».

Σε ότι αφορά την Δυτική Τάφρο έχει ολοκληρωθεί το έργο της ΔΕΥΑΧ και το επόμενο διάστημα θα γίνει η επίστρωση του με χώμα σε όλη τη διαδρομή του. Αυτή τη στιγμή συντάσσονται η ηλεκτρομηχανολογική και η φυτοτεχνική μελέτη προκειμένου να διαμορφωθεί εντός της τάφρου μια επισκέψιμη διαδρομή, ενώ έχουν αναστηλωθεί και τα πηγάδια που βρίσκονται εντός της.
«Σε ένα 10 ήμερο θα ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για τη ράμπα που οδηγεί στην τάφρο με τα συνεργεία μας. Το έργο της Δυτικής Τάφρου, μόλις φυτευτεί και φωταγωγηθεί θα είναι ένα κόσμημα για την πόλη, ένα έργο που μας κάνει υπερήφανους» τόνισε ο αρχιτεχνίτης της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Μανώλης Τσιτσιρίδης. Και οι δύο παρεμβάσεις χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.
Σε ότι αφορά τη διαδρομή σύνδεσης του δυτικού τείχος μέχρι τον προμαχώνα San Salvatore (παλιό Ξενία) αυτή θα ολοκληρωθεί μόλις γίνουν και οι κατεδαφίσεις των ιδιωτικών κτισμάτων που βρίσκονται πάνω στο τείχος. Για το ένα σπίτι από το Δήμο Χανίων αναζητείται άλλο οίκημα για τη γυναίκα που μένει εκεί, ενώ για το δεύτερο αναμένεται να καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση για την κατεδάφιση του που έχει παρθεί εδώ και πολλούς μήνες.

Αρχαιολόγοι και εργατοτεχνικό προσωπικό στο έργο της Τάφρου.

Αρχαιολόγοι και εργατοτεχνικό προσωπικό στο έργο της Τάφρου.

haniotika-nea.gr