Χανιά: Πότε και πως θα ολοκληρωθούν τα έργα στην πλατεία Σούδας (φωτο)

Χανιά: Πότε και πως θα ολοκληρωθούν τα έργα στην πλατεία Σούδας (φωτο)

Χανιά: Πότε και πως θα ολοκληρωθούν τα έργα στην πλατεία Σούδας (φωτο)

Τις δύο φάσεις εκτέλεσης των έργων βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας Σούδας καθώς και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στην περιοχή ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρίαση, στις 25 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις. Στη Φάση Α, οι εργασίες θα υλοποιούνται στο κεντρικό τμήμα της πλατείας, ενώ θα συνεχίσει να πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων. Το πλάτος του δρόμου πρόκειται να περιοριστεί ανατολικά και δυτικά της πλατείας στα 3,00 με 3,50 μέτρα.

Σε όλη τη Φάση Α, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται σε μονή λωρίδα κυκλοφορίας. Η κίνηση των οχημάτων στο κάθετο τμήμα που συνδέει τις δύο οδούς καταργείται. Επίσης, σε συνεργασία αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά εκτός της περιοχής εργοταξίου, των θέσεων στάθμευσης των ταξί στο πλησιέστερο και κατάλληλο σημείο.

Κατά τη Φάση Β, το μέτωπο του εργοταξίου θα επεκταθεί στο σύνολο του χώρου της πλατείας, των οδών και των παρακείμενων πεζοδρομίων διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων στον χώρο αυτό. Στη φάση αυτή θα ολοκληρωθούν τα δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ και των τηλεπικοινωνιών.

Σε όλες τις φάσεις του έργου και ειδικότερα κατά τη Φάση Β, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από τις παράπλευρες οδούς Εθνάρχου Βενιζέλου, Ερωφίλης και τη λεωφόρο Σούδας.

Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου προβλέπει -συνοπτικά- τα παρακάτω:

• Ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση των δύο υπαρχουσών οδών κυκλοφορίας.

• Πλακοστρώσεις σε όλη την έκταση της περιοχής μελέτης με ψυχρά υλικά που θα συνοδεύονται με τον απαραίτητο αστικό εξοπλισμό.

• Σχεδιασμός και υλοποίηση μέτρων για την επίτευξη προσβασιμότητας σε όλους.

• Εγκατάσταση νέου δικτύου δημοτικού φωτισμού.

• Εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης όπου απαιτείται.

Παράλληλα με τις εργασίες του έργου θα πραγματοποιηθούν και εργασίες που αφορούν στην υπογειοποίηση των καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ με την απομάκρυνση των τσιμεντένιων/ξύλινων στύλων και την ανακατασκευή του δικτύου του ΟΤΕ.

Το έργο θα διαρκέσει εννιά μήνες δηλαδή έως την 1η Ιουνίου 2019.

hania.news