Χανιά: Πορεία διαμαρτυρίας για την πόρτα της Μονής Γουβερνέτου (φωτο)

Χανιά: Πορεία διαμαρτυρίας για την πόρτα της Μονής Γουβερνέτου (φωτο)

Την πόρτα της Μονής παραβίασαν άτομα τα οποία συμμετείχαν στη συνέλευση και στη συνέχεια στη διαμαρτυρία για τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφορικά με τον δρόμο που οδηγεί στη Μονή και στο φαράγγι του Καθολικού. 

Πρόκειται για περιπατητές και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κατάφεραν να παραβιάσουν την καγκελόπορτα που έχει τοποθετηθεί πριν τη Μονή και να προχωρήσουν προς τα πάνω γράφοντας μάλιστα και συνθήματα στην πόρτα. 

Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αφού πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συνέλευση έξω από το πάρκινγκ της Αγίας Τριάδας, στην οποία συμμετείχαν 50-60 άτομα, όλοι μαζί ξεκίνησαν να ανεβαίνουν προς τη μονή Γουβερνέτου πεζή. 

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή Γουβερνέτου μετατρέπει σε ”άβατο”, μια έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων στο Ακρωτήρι Χανίων σε μια σαφή προσπάθεια να εγκαταστήσει καθεστώς «Αγίου Όρους» σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πόλο έλξης πολλών επισκεπτών ειδικά στο φαράγγι του Καθολικού (δείτε εδώ).

Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Flashnews.gr για το πέτρινο τοιχίο που κατασκευάστηκε στην αρχή του δρόμου προς την Μονή, (στον Κουμαρέ) σε απάντηση της Μονής, υπήρχε η παραδοχή πως σκοπός είναι το κλείσιμο του δρόμου, και όπως αναφερόταν «η πρόσβαση στην περιοχή της Μονής από τη δύση μέχρι και την ανατολή του ήλιου δε θα επιτρέπεται στο εξής».

Δείτε τις φωτογραφίες: