Χανιά: «Πόλεμος» στη Γαύδο με τους γυμνιστές (φωτο)

Χανιά: «Πόλεμος» στη Γαύδο με τους γυμνιστές (φωτο)

Ράβε… ξήλωνε η απαγορευτική ταμπέλα στο Σαρακήνικο – Αποφασισμένη η δήμαρχος να μην κάνει βήμα πίσω

Πολλοί γυμνιστές που «βγήκαν από τα ρούχα τους» βλέποντας τη δημοτική πινακίδα διαμαρτυρήθηκαν αρχικά στα social media και μετά την ξήλωσαν για να αντιδράσει ο δήμος Γαύδου, ο οποίος την επανατοποθέτησε σε μια από τις πιο δημοφιλείς και εύκολα προσβάσιμες παραλίες του νησιού, το Σαρακήνικο.

Χανιά: Αντιδράσεις για την πινακίδα «Απαγορεύεται ο γυμνισμός» στο Σαρακήνικο – Τι λέει η δήμαρχος

Χανιά: Να πας στη Γαύδο γυμνή και να μην σε νοιάζει τίποτα – Φωτογραφίες άμμου και σάρκας

Είναι γνωστό πως το νησί είναι ο παράδεισος του ελεύθερου κάμπινγκ και των γυμνιστών, ωστόσο για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο, ο δήμος έβαλε πινακίδα που γράφει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός», κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στη φύση, απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί γυμνιστές, βλέποντας τη δημοτική πινακίδα στην ακτή.

Ως αποτέλεσμα ήταν οι γυμνιστές να ξηλώσουν την ταμπέλα και η δήμαρχος της Γαύδου που έγινε γνωστή από την κόντρα της με τους ελεύθερους κατασκηνωτές, να την επανατοποθετεί, δηλώνοντας αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω μέχρι οι γυμνιστές να συνετιστούν και να φοράνε το μαγιό τους στην παραλία.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Γαύδου για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής: «Για άλλη μια φορά άγνωστοι αφαίρεσαν και κατέστρεψαν τις πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Γαύδου στην προσπάθειά του να διεκδικήσει μία παραλία από τις δέκα τουλάχιστον του νησιού ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Ξανά ο Δήμος Γαύδου έκανε τις νομικές ενέργειες που όφειλε για να προστατεύει τη δημόσια περιουσία, προμηθεύτηκε άλλες και αυτό θα κάνει όσες φορές κι αν χρειαστεί. Εν τω μεταξύ, θα φτιάχνουμε αυτοσχέδιες με ξύλα που θα βρίσκουμε στην ανακύκλωση μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ εμείς θα μείνουμε στο νησί για να παλεύουμε να το κρατήσουμε ζωντανό και να σας υποδεχτεί με το καλό και του χρόνου».