Χανιά: “Ποδαρικό” σήμερα για πτήσεις από Αγγλία

Χανιά: “Ποδαρικό” σήμερα για πτήσεις από Αγγλία

Χανιά: “Ποδαρικό” σήμερα για πτήσεις από Αγγλία

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανιών οι πρώτοι επιβάτες από Λονδίνο, μετά την άρση της απαγόρευσης των απευθείας πτήσεων από την Μεγάλη Βρετανία.

Ήδη χθες η πρώτη πτήση στην Κρήτη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου ενώ παραμένουν εν πολλοίς άγνωστες οι συχνότητες αλλά και οι πληρότητες των πτήσεων για το επόμενο διάστημα. Η Μεγάλη Βρετανία, μαζί με την Σουηδία για την οποία η απαγόρευση είναι σε ισχύ έως τις 22 Ιουλίου, αποτελούν τα τελευταία χρόνια τις δύο μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό στην Δυτική Κρήτη.

Στο μεταξύ, έφτασαν στα Χανιά και οι πρώτοι Νορβηγοί για την φετινή τουριστική περίοδο με απευθείας πτήση των Νορβηγικών Αερογραμμών από το Όσλο, η οποία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα όπως έγραψαν χθες τα “Χ.ν”, η πτήση είχε και… δημοσιογραφική κάλυψη, αφού τριμελές συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου ΝΡΚ, ταξίδεψε μαζί με τους 150 περίπου επιβάτες και κατέγραψε τις πρώτες τους εντυπώσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχικές επιφυλάξεις και οι διστακτικότητα καθησυχάστηκαν όταν, φτάνοντας στα Χανιά, διαπίστωσαν ότι τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο αεροδρόμιο των Χανίων λαμβάνονται καθημερινά 275 δείγματα στο πλαίσιο των ελέγχων για κορωνοϊό, υπό την εποπτεία των ενόπλων δυνάμεων.

haniotika-nea.gr