Χανιά: Πλήθος πιστών στη Μονή Γωνιάς για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου (Video+φωτο)

Χανιά: Πλήθος πιστών στη Μονή Γωνιάς για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου (Video+φωτο)

Χανιά: Πλήθος πιστών στη Μονή Γωνιάς για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου (Video+φωτο)

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες πιστοί ξεκίνησαν να συρρέουν στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς Κολυμβαρίου για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Οι πιστοί προσκυνούσαν την εικόνα της Θεομήτορος, ενώ η σειρά που σχηματίστηκε έξω από τη μονή ήταν μακρά.

Η ιεροτελεστία ξεκίνησε με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, ακολούθησε Ιερά Παράκλησις
και στη συνέχεια αναμενόταν να ακολουθήσει νυκτερινή Θεία Λειτουργία με τα «Εγκώμια της Παναγίας» ενώπιον του Επιταφίου της Παναγίας, κατά την Ιεροσολυμίτικη τάξη.

“Σε αυτή τη γωνιά της Κισαμίτικης γης, το ιστορικό και υπεραιωνόβιο μοναστήρι Παναγίας της Γωνιάς, συγκεντρώνονται πλήθη πιστών από όλη την Κρήτη και όχι μόνο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας, τις ευχαριστίες και τις ικεσίες μας προς την Παναγία μάνα, σε μια εποχή που μας δυσκολεύει μέσα από τις πολλές ανατροπές και αγωνίες της, από τις παραζάλες του βίου. Ελπίδα και απαντοχή και στήριγμά μας η μάνα του Θεού και δική μας που υψώνει χείρες ικέτιδες για τον καθένα από μας”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Τη Δευτέρα στις 7.30π.μ. αναμενόταν να ακολουθήσουν όρθρος και πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε τη δήλωση του Μητροπολίτη και φωτογραφίες από το zarpanews.gr:

MONI GONIAS81MONI GONIAS78MONI GONIAS79MONI GONIAS77MONI GONIAS73MONI GONIAS66MONI GONIAS67MONI GONIAS64MONI GONIAS59MONI GONIAS55MONI GONIAS51MONI GONIAS48MONI GONIAS47MONI GONIAS39MONI GONIAS35MONI GONIAS31MONI GONIAS30MONI GONIAS26MONI GONIAS19MONI GONIAS18MONI GONIAS15MONI GONIAS13MONI GONIAS14MONI GONIAS9MONI GONIAS8MONI GONIAS6MONI GONIAS5MONI GONIAS82MONI GONIAS83MONI GONIAS80