Χανιά: Περίμενε το θάνατό του, αλυσοδεμένος και γεμάτος πληγές (φωτο)

Χανιά: Περίμενε το θάνατό του, αλυσοδεμένος και γεμάτος πληγές (φωτο)

Δεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Κρήτη καθώς άλλη μία περίπτωση κακομεταχείρισης σκύλου ήρθε στο φως από τον σύλλογο “Η προστασία των ζώων Χανίων”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, ο σκύλος βρέθηκε αλυσοδεμένος στο Δήμο Καντάνου – Σελίνου, γεμάτος πληγές, περιμένοντας καρτερικά το θάνατό του καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν του έδινε καμία σημασία.

Το ζώο εντοπίστηκε τυχαία και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα ενώ ο εισαγγελέας έδωσε εντολή αφαίρεσης από τον “κηδεμόνα” του ο οποίος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Η κατάσταση του σκύλου, ο οποίος φιλοξενείται από τον φιλοζωϊκό σύλλογο, θα εκτιμηθεί την Τετάρτη ενώ το συγκλονιστικό – όπως αναφέρεται – είναι ότι “μόλις απομακρύνθηκε από το σημείο όπου βρέθηκε,βρήκε το κουράγιο να κουνάει ασταμάτητα την ουρίτσα του,ενώ έτρωγε ασταμάτητα”.

“Δυστυχώς δεν είναι ούτε το πρώτο,ούτε το τελευταίο αφού στην Ελλάδα,εκτός από τα αδέσποτα,υποφέρουν και χιλιάδες “δεσποζόμενα”. Και θα υποφέρουν,όσο υπάρχουν “άνθρωποι” που δε σέβονται τη ζωή, εκμεταλλεύονται και θεωρούν κτήμα τους όλα τα πιο ανήμπορα πλάσματα-δίποδα και τετράποδα-και στερούνται ενσυναίσθησης κάνοντας κατάχρηση εξουσίας”, τονίζεται στη σχετική ανάρτηση.