Χανιά: Παράπονα για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Χανιά: Παράπονα για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Χανιά: Παράπονα για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Παράπονα για ελλιπή μέτρα προστασίας από την πανδημία σε γραμμή που εκτελεί λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης, διατύπωσε πολίτης που κάνει διακοπές στα Χανιά η οποία επικοινώνησε με τα Χανιώτικα νέα.

Μάλιστα, η πολίτης κοινοποίησε την καταγγελία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ αλλά και στο Δήμο Χανίων κάνοντας λόγο για «απαράδεκτα φαινόμενα» ζητώντας τήρηση όσων επιβάλλει ο Νόμος για την προστασία των επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα, η πολίτης (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση της εφημερίδας) εκφράζει την αγανάκτηση και ανησυχία της για τις συνθήκες που επικρατούν στα Κτελ Χανίων αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού δεν ακολουθούνται. Αφήνετε κόσμο να μπαίνει στα λεωφορεία χωρίς προστατευτικές μάσκες και ο κόσμος είναι στηβαγμένος σαν… σαρδέλες. Μάλιστα σε μία περίπτωση επισήμανα στον εισπράκτορα δύο φορές το γεγονός ότι και ο ίδιος είχε τη μάσκα του κατεβασμένη και πάλι δεν την έβαλε, τη στιγμή που ο ένας ήταν πάνω στον άλλο και ο ίδιος πέρασε κατυθείαν μέσα στο πρόσωπο μου.

Αυτά τα φαινόμενα είναι απαράδεκτα. Ο κόσμος είναι πολύς και τα δρομολόγια ανύπαρκτα. Εμείς ήρθαμε διακοπές και σύντομα θα φύγουμε. Τα Χανιά όμως τα αγαπάμε και τα πονάμε, γιαυτό μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξει πρόβλημα. Οφείλετε να σεβαστείτε και να προστατεύσετε εσάς, τους δημότες σας και τους τουρίστες που σας τιμάνε με την επιλογή τους να έρθουν εδώ αυτή τη δύσκολη περίοδο».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΤΕΛ

Από την πλευρά του εκπρόσωπος από το Νομικό τμήμα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων- Ρεθύμνης, σε επικοινωνία που είχε με τα “Χ.Ν.” επεσήμανε ότι οι κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζομένους του ΚΤΕΛ είναι να τηρούνται απαρέκγλιτα τα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοιού τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο περιστατικό θα διερευνηθεί με προσοχή και σε περίπτωση που ισχύει η Διοίκηση θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Παράλληλα επεσήμανε ότι στόχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ είναι η ασφαλής μεταφορά των επιβατών και η εξασφάλιση της υγείας επιβατών κι εργαζομένων.

haniotika-nea.gr – φωτο αρχείου από το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων – zarpanews.gr