Χανιά: Παίζουν τη ζωή τους “κορώνα-γράμματα” οι περιπατητές του Αγίου Φανουρίου! (φωτο)

Χανιά: Παίζουν τη ζωή τους “κορώνα-γράμματα” οι περιπατητές του Αγίου Φανουρίου! (φωτο)

Χανιά: Παίζουν τη ζωή τους “κορώνα-γράμματα” οι περιπατητές του Αγίου Φανουρίου! (φωτο)

Πλήθος κόσμου περπάτησε δίπλα σε διερχόμενα αυτοκίνητα και λεωφορεία επί του ΒΟΑΚ παραμονή της γιορτής του Αγίου Φανουρίου

Σύμφωνα με την παράδοση, την 27η Αυγούστου, ημέρα εορτής του Αγίου Φανουρίου, προσκυνητές επισκέπτονται το εκκλησάκι στις Βρύσες, που όπως πιστεύεται είναι θαυματουργό.

Χανιά: Πολύς κόσμος και φέτος στον Άγιο Φανούριο στην εθνική οδό – Προσοχή στον δρόμο (φωτο)

Η επιλογή του Αγίου Φανουρίου στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων μετά τις Βρύσες δεν είναι όμως τυχαία αφού ο Άγιος βοήθησε, όπως θεωρούν οι πιστοί, ώστε πολλά παιδιά να γίνουν καλά, να ξεπεράσουν σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίζοντας τη ζωή τους και το εκκλησάκι έχει συνδεθεί με πολλά θαύματα.

Πολλοί πιστοί από διάφορα μέρη της Κρήτης διασχίζουν τον ΒΟΑΚ για να φτάσουν στο εκκλησάκι αυτό, θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο, περνώντας δίπλα από διερχόμενα αυτοκίνητα και λεωφορεία, σε μια περίοδο που η κίνηση, λόγω εποχής, είναι αρκετά αυξημένη.

Στις φωτογραφίες που βλέπετε, μπορείτε να δείτε την σημερινή πορεία των περιπατητών, οι οποίοι κυριολεκτικά βαδίζουν στο “μισό μέτρο” από τα αυτοκίνητα που περνούν, αρκετές φορές και με μεγαλύτερη του επιτρεπτού ταχύτητα.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι τέτοια περίοδο στους δρόμους της Κρήτης οδηγούν και τουρίστες, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε τους δρόμους μας καλά, ούτε τους κινδύνους που αυτοί ελλοχεύουν.

Εξίσου ανησυχητική είναι όμως και η πλήρη ανυπαρξία σημάνσεων (λωρίδων, πινακίδων, κώνων) αλλά και της Τροχαίας, με αποτέλεσμα οι περιπατητές να “αγκαλιάζουν” ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.

Σωστή η τήρηση της παράδοσης αλλά δυστυχώς ο ΒΟΑΚ δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους “τελετές”!

Πηγή φωτογραφίας: Facebook Κώστας Μαρκάτος – kriti360.gr