Χανιά: Παιδική επαιτεία και στον Πλατανιά – Κάτοικοι ζητούν παρέμβαση των αρχών

Χανιά: Παιδική επαιτεία και στον Πλατανιά – Κάτοικοι ζητούν παρέμβαση των αρχών

Φαινόμενα επαιτείας παρατηρούνται το καλοκαίρι και στον Πλατανιά, και μια ομάδα κατοίκων που αυτοαποκαλείται «Ενεργοί πολίτες Πλατανιά» ζητάει να υπάρξει παρέμβαση από τις αρμόδιες αρχές, καθώς, όπως αναφέρει, κυκλώματα και σπείρες εκμεταλλεύονται μικρά παιδιά, βγάζοντάς τα στον δρόμο για ζητιανιά και αποσπώντας τα κέρδη.

«Ζηταμε την επέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικων Χανίων και της ΕΛ.ΑΣ του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων ώστε να εξαλειφθουν φαινόμενα εργασιακής εκμετάλλευσης ανηλίκων με ταυτόχρονη έκθεση της σωματικής τους ακεραιότητας σε διαρκή πιθανό κίνδυνο.
Ζηταμε να επεμβαίνουν άμεσα οι φορείς της πρόνοιας και να μην επιτρέπουν την «χρήση» αθώων παιδιών για ζητιανιά στους δρόμους.

Την επόμενη φορά που θα δείτε ζητιάνα με παιδί, σκεφτείτε καλά πριν “βοηθήσετε” με τον οβολό σας. Μην κοιτάξετε το παιδάκι με τρυφερότητα, να το κοιτάξετε με τρόμο. Πρόκειται για ένα κακοποιημένο δυστυχισμένο πλάσμα, υποχείριο αδίστακτων κακοποιών. Με το να δώσετε χρήματα σε αυτήν που το εκμεταλλεύεται, διαιωνίζετε την αλυσίδα αυτής της “μπίζνας”», αναφέρουν σε σχετική επιστολή.

Υποστηρίζουν ακόμα ότι τα παιδιά σε κάποιες περιπτώσεις ναρκώνονται για είναι ήρεμα όσο διαρκεί η «δουλειά» και σε άλλες περιπτώσεις σπείρες εκμεταλλεύονται παιδιά που «ενοικιάζονται».

zarpanews.gr