Χανιά: Ουρές χιλιομέτρων και μεγάλη ταλαιπωρία στον κόμβο των Μουρνιών – Πάνω από μισή ώρα κολλημένοι στο φανάρι (φωτο)

Χανιά: Ουρές χιλιομέτρων και μεγάλη ταλαιπωρία στον κόμβο των Μουρνιών – Πάνω από μισή ώρα κολλημένοι στο φανάρι (φωτο)

«Πήγα να πάρω το παιδί μου από το σχολείο και πάνω από μισή ώρα περιμένω στο φανάρι», «έχουμε κολλήσει στην κίνηση και η ουρά κοντεύει να φτάσει στο νοσοκομείο σε λίγο», «έχουν βάλει τα αυτοκίνητα να στρίβουν αριστερά, σε ένα φανάρι που κρατά μόνο λίγα δευτερόλεπτα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα. Είναι δυνατόν σε κόμβο να συμβαίνει αυτό;»: Είναι μερικά από τα (πολλά) παράπονα που καθημερινά λαμβάνει το zarpanews.gr από οδηγούς.

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου στον κόμβο των Μουρνιών έχουν φέρει αλλαγές στην κυκλοφορία, προκαλώντας σύγχυση, κομφούζιο και… ταλαιπωρία σε όσους κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο. Από την έναρξη τους, δηλαδή την περασμένη Παρασκευή έως τη Δευτέρα (ένα τριήμερο) τα τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους πολίτες είναι καθημερινά.

Η εικόνα που επικρατεί βέβαια στο σημείο, είναι χαρακτηριστική:

Χρειάζεται αρκετή υπομονή, καθώς σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΟΑΚ,  οι δρομολογούμενες  ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν έως και την οριστική λήξη του έργου, που έχει προγραμματιστεί  για τις 15/12/2023.

Η ανακοίνωση του ΟΑΚ:

Οι δρομολογούμενες  ρυθμίσεις θα βρίσκονται θα εφαρμόζονται έως και την οριστική λήξη του έργου, που έχει προγραμματιστεί  για τις 15/12/2023.

Μετά την τοποθέτηση της εγκεκριμένης σήμανσης,  προβλέπεται η αλλαγή κατεύθυνσης στο δυτικό κλάδο της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ , η οποία θα μονοδρομηθεί με κατεύθυνση από Βορρά  προς Νότο  και θα εξυπηρετεί την έξοδο της πόλης των Χανίων.

Η πρόσβαση στην οδό ΜΟΥΡΝΙΩΝ θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της οδού Ζυμβρακάκηδων, η οποία θα λειτουργεί ως μονόδρομος  από Βορρά προς Νότο.

Η μονοδρόμηση της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ θα ισχύει από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Μαρίνας ενώ το τελευταίο τμήμα της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ προς τα Χανιά  (μεταξύ οδού Ζυμβρακάκηδων και Γογονή)  θα κλείσει, ώστε να πραγματοποιηθεί η ανακατασκευή του.

Για την είσοδο  στη πόλη των Χανίων,  η οδός ΜΟΥΡΝΙΩΝ θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης , από την είσοδο του Β.Ο.Α.Κ έως την συμβολή  με την οδό Αγ. Μαρίνας (κόμβος Αγ. Μαρίνας)

Στον κόμβο θα απαγορεύεται η συνέχιση της πορείας βόρεια ενώ η είσοδος στην πόλη θα πραγματοποιείται με δύο εναλλακτικές διαδρομές:

  • μέσω της οδού Σοφ. Βενιζέλου στα ανατολικά της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ
  • μέσω της οδού Νικ. Πλαστήρα στα δυτικά της οδού ΜΟΥΡΝΙΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Β’   ΦΑΣΗΣ του έργου,  θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για  τις προσωρινές κυκλοφοριακές – εργοταξιακες ρυθμίσεις για την εκτέλεση των εργασιών της Γ’   ΦΑΣΗΣ του έργου .

Παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω  μέτρων,  προκειμένου να διασφαλιστεί  η κυκλοφορία των οχημάτων καθώς και η διέλευση των πεζών, ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο εργοτάξιο από τον ανάδοχο.