Χανιά: Οι ναυαγοσώστες του ΝΟΧ έσωσαν δύο κολυμβητές

Χανιά: Οι ναυαγοσώστες του ΝΟΧ έσωσαν δύο κολυμβητές

Τύχη βουνό για τους δύο κολυμβητές που τους εντόπισαν οι εθελοντές ενώ έκαναν περιπολία στην θαλάσσια περιοχή

aeweb

Το μεσημέρι της Δευτέρας, μια ομάδα των εθελοντών ναυαγοσωστών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων επέστρεφε στο κολυμβητήριο από την νησίδα Θοδωρού όπου είχαν μεταβεί στο πλαίσιο εθελοντικής αποστολής για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών στην νησίδα λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Κάνοντας περιπολία και πλησιάζοντας με τα σκάφη προς την Νέα Χώρα και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, έκπληκτοι στα ανοιχτά από την παραλία, αντιλήφθηκαν δύο άτομα να κολυμπούν προς την νησίδα Λαζαρέττα.

Αμέσως τους πλησίασαν προκειμένου να τους ενημερώσουν πως δεν πρέπει να κολυμπούν στα ανοιχτά γιατί κινδυνεύουν να χτυπηθούν από κάποιο διερχόμενο σκάφος και τότε διαπίστωσαν πως και οι δύο ήταν πλήρως εξαντλημένοι και μάλιστα ο ένας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έτοιμος να βουλιάξει στον βυθό.

Άμεσα τους ανέβασαν στο σκάφος και μετά με το τζετ σκι τους έβγαλαν στην παραλία στον Κλαδισό, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και συνήλθαν.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι ήθελαν να πάνε κολυμπώντας από την παραλία Άπτερα στην νησίδα Λαζαρέτα , δηλαδή να καλύψουν κολυμπώντας μιαν απόσταση μισού ναυτικού μιλίου ή ενός χιλιομέτρου!

Να σημειωθεί πως τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Ναυαγοσωστών του Ναυτικού Ομίλου Χανίων καθημερινά – ειδικά αυτή την χρονική περίοδο που δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί ναυαγοσώστες στις παραλίες – κάνουν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή και είναι ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν χρειαστεί.

flashnews.gr