Χανιά: Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου

Χανιά: Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου

Χανιά: Οδηγός επιβίωσης για του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε για αυτό σας ετοιμάσαμε ένα mini οδηγό επιβίωσης για όσους βρίσκονται στα Χανιά με ιδέες για δώρα και προτάσεις για βραδινή έξοδος.

Ξεκινάμε με μοναδικά δώρα από το κατάστημα Hondos center στα Χανιά για τον άνδρα και την γυναίκα με εκπτώσεις από -15% έως -50% σε επώνυμα αρώματα & καλλυντικά για να χαρίσετε δώρα αγάπης.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι θα βρούμε επώνυμα γυναικεία και ανδρικά  εσώρουχα με εκπτώσεις έως 25%


Δείτε περισσότερα…

Για μπαλόνια, λουλούδια και αρκουδάκια που θα εντυπωσιάσουν το άλλο σας μισό  στα Χανιά σας συμβουλεύουμε την Mema’s flower creations & BallooNota 


Δείτε περισσότερα…

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζουν όλοι!Τώρα στο κατάστημα Μπαρμπόπουλος μόνο για 2 ημέρες (14-15 Φεβρουαρίου) ΟΛΑ TA ΕΣΩΡΟΥΧΑ με έκπτωση -25% (1ος όροφος) Minerva-Palco-Triumph-Sloggi


Δείτε περισσότερα…

Ανανεώστε την εμφάνιση και το χτένισμα σας στο Σαλόνι κομμωτικής Vasilis Mountakis – Hairways στα Χανιά.


Δείτε περισσότερα…

Αν θέλετε να κάνετε ένα διαφορετικό δώρο από τα συνηθισμένα μπορείτε να δείτε στον οδηγό Χανίων μας 


Δείτε περισσότερα…

Για ένα ξεχωριστό ρομαντικό δείπνο στα Χανιά σας προτείνουμε το Nama RestoBar που έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού για την βραδιά του Άγιου Βαλεντίνου 


Δείτε το μενού…

Φυσικά έχουμε να σας προτείνουμε και άλλα εστιατόρια και bar στα Χανιά 


Δείτε περισσότερα…

Λίγα λόγια για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Βαλεντίνος ήταν καθολικός ιερέας ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι.

Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έλαβαν χώρα 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίωνα.

Η σύνδεση της 14ης Φεβρουαρίου με τους ερωτευμένους οφείλεται στον Άγγλο ποιητή Τζέφρι Τσόσερ, ο οποίος τον 14ο αιώνα έγραψε ένα ποίημα στο οποίο περιέγραφε ερωτευμένα ζευγάρια να ανταλλάσσουν λουλούδια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Μέχρι τον 15ο αιώνα, η ανταλλαγή λουλουδιών και η έκφραση αγάπης με ερωτικά μηνύματα γραμμένα σε χαρτί, είχε καθιερωθεί στους κύκλους της αριστοκρατίας.