Χανιά: Ντουζιέρες με κέρμα σε παραλίες της Γαύδου!

Χανιά: Ντουζιέρες με κέρμα σε παραλίες της Γαύδου!

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία τοποθέτησης ντουζιερών με κερματοδέκτη στη Γαύδο, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών από την δημοτική αρχή με στόχο την ορθό διαχείριση των αποθεμάτων του νερού στο νησί.

Τοποθετήθηκε μία ντουζιέρα στην παραλία του Σαρακήνικου, όπου όσοι επιθυμούν να κάνουν μπάνιο με πόσιμο νερό θα καλούνται να δώσουν το συμβολικό ποσό των 50 λεπτών για 30 δευτερόλεπτα χρήσης, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Όπως επισήμανε η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, η Γαύδος έχει περιορισμένους υδάτινους πόρους και αποφασίστηκε η υιοθέτηση της πρακτικής πολλών ελληνικών και ξένων νησιών με το ίδιο πρόβλημα, ώστε να μειωθεί η ανεξέλεγκτη σπατάλη του νερού.

Ακόμη, ξεκαθάρισε οτι η κίνηση δεν γίνεται με σκοπό το κέρδος, αφού ούτως ή άλλως το ποσό είναι μικρό και συμβολικό, αλλά με στόχο την ευαισθητοποίηση των ντόπιων, αλλά κυρίως των επισκεπτών, που αγνοούν το πρόβλημα του νησιού -ή δεν τους νοιάζει κιόλας- και προβαίνουν σε μεγάλη κατανάλωση νερού, χωρίς να αναλογίζονται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για την κοινωνία της Γαύδου.

zarpanews.gr