Χανιά: Νέα υποδομή για την υγιεινή αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε δημόσιους χώρους (φωτο)

Χανιά: Νέα υποδομή για την υγιεινή αδέσποτων & δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε δημόσιους χώρους (φωτο)

Γ. Νικηφοράκης: «Αγαπάμε τα ζώα, σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο & προστατεύουμε το περιβάλλον»

Μία νέα υποδομή του Δήμου Χανίων για την υγιεινή των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στους δημόσιους χώρους, παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη, 10/2/2022. Πρόκειται για σταθμούς με σακουλάκια περισυλλογής και καλαθάκια-δοχεία για την εναπόθεση ακαθαρσιών, κυρίως για ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς στα Χανιά.

 Την παρουσίαση στα σημεία που τοποθετήθηκαν οι νέοι σταθμοί στο πάρκο πλησίον της Βίλας Κούνδουρου και σε σημείο κοντά στο Θέατρο «Δ. Βλησίδης»,  πραγματοποίησε  ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Χανίων.

 Οι νέοι σταθμοί υγιεινής, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα τοποθετηθούν άμεσα σε πενήντα σημεία σε όλο το εύρος του Δήμου, τόσο κεντρικά στην πόλη των Χανίων, όσο και περιαστικά.

 «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε στον Δήμο μας μία νέα υποδομή, που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, η οποία τείνει να προστεθεί στη διαχείριση των ζώων συντροφιάς. Με αυτήν την υποδομή στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι αγαπάμε τα ζώα, ενώ παράλληλα σεβόμαστε τον δημόσιο χώρο και προστατεύουμε το περιβάλλον», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Νικηφοράκης, παρατηρώντας ότι οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα τοποθετηθούν σε μέρη, που κάνουν τον περίπατο τους οι συμπολίτες μας με τα ζώα συντροφιάς.

«Είναι υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων ζώων να περισυλλέγουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Ως Δήμος συμβάλλουμε σε αυτό το κομμάτι, προσφέροντας  σακουλάκι περισυλλογής και καλαθάκι – δοχείο. Τα καλαθάκια, πρότυπα σχεδιασμένα από τους μηχανικούς του Δήμου μας, έχουν φτιαχτεί με την υποστήριξη των συνεργείων μας. Καλούμε δε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στην καθαριότητα των κοινόχρηστων και των δημόσιων χώρων του Δήμου μας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

Ενδεικτικά, στον χάρτη που ακολουθεί παρατίθενται κάποια από τα κεντρικά σημεία, που θα τοποθετηθούν οι νέοι σταθμοί για τα ζώα.

12

p2

 

p3

p4

p5

p6

p7