Χανιά: Νέα καθυστέρηση στον κόμβο Μουρνιών

Χανιά: Νέα καθυστέρηση στον κόμβο Μουρνιών

Η έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για το βόρειο τμήμα της οδού Μουρνιών (από τη σύνδεση της με τη Ζυμβρακάκηδων ως τη Γογονή) που εκκρεμεί από το Φεβρουάριο προκαλεί “αρρυθμίες” στο έργο εκτέλεσης του κόμβου.

Ωστόσο η εκτίμηση από τον ΟΑΚ είναι πως το επόμενο διάστημα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και το έργο θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό το έργο στο νότιο τμήμα του έργου από την σύνδεση της οδού Μουρνιών με την Αγία Μαρίνας μέχρι και τη σύνδεση με την οδό Ζυμβρακάκηδων. Ωστόσο για να ξεκινήσουν οι εργασίες και στο βόρειο τμήμα της οδού Μουρνιών απαιτούνταν οι εγκρίσεις από την τοπική κοινότητα, το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτές οι εγκρίσεις δόθηκαν και η τελική έγκριση βρίσκεται στα χέρια της “Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης”.

Σημειώνεται πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και συγκεκριμένα ο υφυπουργός κ. Καραγιάννης στην επίσκεψη του τον Δεκέμβριο του 2022 είχε δηλώσει πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της Άνοιξης του 2023.
Πάντως ο προϊστάμενος Συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργος Αγαπάκης ανέφερε στα “Χ.ν.” πως είναι αισιόδοξος πως τα γραφειοκρατικά προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και το έργο θα παραδοθεί στα τέλη του 2023.

Χανιώτικα νέα