Χανιά: Μισό δις ευρώ η οικονομική πληγή μέχρι τώρα

Χανιά: Μισό δις ευρώ η οικονομική πληγή μέχρι τώρα

Χανιά: Μισό δις ευρώ η οικονομική πληγή μέχρι τώρα

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του ο κ. Σημανδηράκης η οικονομία των Χανίων βασίζεται στον τουρισμό με αποτέλεσμα η κατρακύλα του κλάδου να έχει συμπαρασύρει προς τα κάτω μια σειρά από δραστηριότητες της οικονομικής ζωής.

Τέσσερις δήμαρχοι κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας μιλούν στο ethnos.gr για την επόμενη μέρα.

Ξεκλείδωμα της τουριστικής περιόδου από τον Ιούνιο ζητά από την κυβέρνηση η Σαντορίνη με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες να δηλώνουν έτοιμοι να υποδεχτούν τουρίστες και όλα τα ξενοδοχεία να ανοίγουν ακόμη και αν έχουν ζημιά.

Στα 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται η οικονομική πληγή -μέχρι στιγμής- στην τοπική οικονομία των Χανίων με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη να ποντάρει στην επιμήκυνση της σεζόν και στις αποφάσεις για άρση των μετακινήσεων προς την Κρήτη.

Περίπου δέκα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη της Κέρκυρας εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν την φετινή σεζόν με τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου να ζητά την πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για να περιοριστούν οι απώλειες.

Στον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια ποντάρει φέτος η Χαλκιδική ενώ το φάντασμα της ανεργίας πλανάται πάνω από την περιοχή μετά την απόφαση μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων να μην ανοίξουν. Στο μεταξύ, ξεκίνησε η διάθεση δωματίων από τα μέσα Ιουλίου για τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς από τον ταξιδιωτικό οργανισμό TUI.

Στα 500 εκατ. η ζημιά στην τοπική οικονομία των Χανίων μέχρι στιγμής

Αλλαγή σελίδας και επανεκκίνηση επιχειρεί η Κρήτη μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση των μετακινήσεων στο νησί (από 18.5) και με κάποιους μεγάλους tour operators όπως η TUI να διαθέτουν ξανά δωμάτια ξενοδοχείων.

Συνολικά η Κρήτη φιλοξένησε περίπου 3.5 εκατ. τουρίστες. «Στα Χανιά πέρσι τέτοια εποχή ο τουρισμός έτρεχε με 70% πληρότητα. Σήμερα είμαστε στο 0%. Η. ζημιά στο δήμο είναι 500-με 600 χιλιάδες από τις ελαφρύνσεις προς τους δημότες και από τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας που πήρε η δημοτική αρχή. Συνολικά η πληγή στην τοπική οικονομία των Χανίων εκτιμάται στο μισό δις και σύμφωνα με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη η ενδεχόμενη παράταση της τουριστικής σεζόν θα επιτρέψει να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος αυτών.

eparxies.gr