Χανιά: Μικρό θεατράκι για επιλεγμένες εκδηλώσεις στην Ανατολική Τάφρο και μεγάλο θέατρο 2.000 θέσεων στους Αγ. Αποστόλους

Χανιά: Μικρό θεατράκι για επιλεγμένες εκδηλώσεις στην Ανατολική Τάφρο και μεγάλο θέατρο 2.000 θέσεων στους Αγ. Αποστόλους

Ένα θεατράκι περίπου 600 θέσεων για επιλεγμένες εκδηλώσεις στην Ανατολική Τάφρο και μεγάλο θέατρο στους Αγίους Αποστόλους με τις ανάλογες θέσεις στάθμευσης, σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Αρκετά προβλήματα και ελλείψεις στις υποδομές που θα φιλοξενήσουν πολιτιστικές παραγωγές και φέτος το καλοκαίρι στον Δήμο Χανίων, αναδείχτηκαν κατά την παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει περίπου 100 εκδηλώσεις, θέατρα, συναυλίες, χορευτικά, παιδικά κ.α.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, τέθηκαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο θέματα που έχουν εντοπιστεί για συγκεκριμένους χώρους (χημική τουαλέτα κοινή για κοινό και καλλιτέχνες στον προμαχώνα Σαν Σαλβατόρε, έλλειψη καμαρινιών στο Μίκης Θεοδωράκης και στο Σαν Σαλβατόρε, ελλιπής καθαριότητα, ( έλλειψη κυλικείων παντού πλην τάφρου) με τον αντιδήμαρχο να παραπέμπει σε συγκεκριμένους περιορισμούς λόγω αρχαιολογίας και γραφειοκρατίας συνολικά κάνοντας λόγο για «προσωρινές λύσεις μόνο για τις μέρες φιλοξενίας των εκδηλώσεων».

Ειδικά για την Ανατολική Τάφρο όπου το νέο «προσωρινό θέατρο» διανύει πλέον την δεύτερη δεκαετία της ζωής του, ο κ. Γιαννακάκης ανέφερε:

«Το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου έχει φτάσει ήδη στα όριά του. Ένας χώρος 1.500 θέσεων με τέτοια ροή κόσμου και ανάγκη για τις ανάλογες θέσεις στάθμευσης είναι κάτι που το λιμάνι ήδη δεν το αντέχει.

Με την αλλαγή που θα προκύψει με την προγραμματική που ετοιμάζει η Αρχαιολογία, σκοπός μας είναι να παραμείνει το θέατρο στην Ανατολική Τάφρο αλλά να μειωθεί σημαντικά σε χωρητικότητα έτσι ώστε να φιλοξενεί κάποιες θεατρικές παραστάσεις ή μικρές μουσικές βραδιές και οι μεγάλες εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι έξω από την πόλη.

Υπό αυτό το πρίσμα ούτε το Μαρκόπουλο είναι κατάλληλος χώρος καθώς είναι μέσα στον αστικό ιστό. Η ιδέα που έχει προταθεί και σχεδιάζεται ήδη για τους Αγίους Αποστόλους είναι η ιδανική λύση.»

«Εκδηλώσεις ποιότητας για όλους»

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων, ο κ. Γιαννακάκης έκανε λόγο για « εκδηλώσεις ποιότητας για όλους, για μικρά παιδιά, για μεγάλους, για οικογένειες ακόμα και για επισκέπτες – ένα έντονο πολιτιστικό καλοκαίρι εδώ στα Χανιά, το οποίο αποτυπώνεται πλέον και με ψηφιακό τρόπο στην σελίδα πολιτισμού του Δήμου Χανίων»

«Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου μπορεί εκεί να αναζητά όλες τις πληροφορίες» σημείωσε, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα το πρόγραμμα, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης,

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

zarpanews.gr