Χανιά: Μία εικόνα μαρτυρά τι συνέβη στο νοσοκομείο από το μένος του 34χρονου (φωτο)

Χανιά: Μία εικόνα μαρτυρά τι συνέβη στο νοσοκομείο από το μένος του 34χρονου (φωτο)

Μία φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το PARAKRITIKA.GR αποκαλύπτει το μένος του 34χρονου Αιγύπτιου μέσα στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Χανίων τα ξημερώματα της Κυριακής (δείτε εδώ).

Ο 34χρονος αλλοδαπός, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, άρχισε να φωνάζει και να εκσφενδονίζει πράγματα, ενώ τραυμάτισε και μία 53χρονη νοσηλεύτρια, πετώντας πάνω της ένα σκαμπό!

Αυτό δεν ήταν το πρώτο περιστατικό στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Χανίων.

Προ διμήνου, έτερος αλλοδαπός που νοσηλευόταν στην ορθοπεδική κλινική, μετά από επεισόδιο με μαχαιρώματα στην πλατεία 1866, τα έκανε γης μαδιάμ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΠ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αναφορικά με το κατάπτυστο περιστατικό που έλαβε χώρα στις 16/09/2023 στη νυχτερινή βάρδια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών  του Γενικού  Νοσοκομείου Χανίων,  όπου πολίτης που προσήλθε στα επείγοντα επιτέθηκε λεκτικά, και ακολούθως πέταξε ένα σκαμπό στη νοσηλεύτρια της βάρδιας με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της  θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής :

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο όλων των ειδικοτήτων έχουν επιτελέσει το έργο τους στο ακέραιο και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιακρίτως σε όποιον προσέλθει στο νοσοκομείο είτε για νοσηλεία, είτε για επίσκεψη στα ιατρεία, είτε αναζητώντας λύση στα επείγοντα .

Κατανοούμε τον εκνευρισμό που προκαλείται λόγω της αναμονής που υπάρχει είτε διότι θα πρέπει να εμπλακούν διάφορες ειδικότητες στη φροντίδα του ασθενή ,είτε διότι απλά το προσωπικό των ΤΕΠ δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση του πληθυσμού του νομού μας.

Τα κενά και οι ιδιαιτερότητες του τμήματος των επειγόντων περιστατικών είναι γνωστά έχουν επισημανθεί από τον σύλλογο εργαζομένων και την ΕΓΕΣΥΧ  σε όλα τα επίπεδα, καθώς και στον ίδιο του υπουργό στην πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο  Σύλλογος εργαζομένων καταδικάζει απερίφραστα την πράξη βίας κατά της συναδέρφου και κάθε παρόμοιο περιστατικό καθώς υπάρχει πληθώρα περιστατικών λεκτικής και όχι μόνο βίας σε βάρος των εργαζομένων.

Η πλειονότητα των συμπολιτών μας εκφράζει καθημερινά την ευγνωμοσύνη της στο έργο των υγειονομικών αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω απ τις οποίες εργαζόμαστε.

Δηλώνουμε ότι ο σύλλογος θα ζητήσει τη συνδρομή των αρχών και την εφαρμογή του νόμου όπως για κάθε πολίτη που δέχεται απροκάλυπτα παρόμοιες συμπεριφορές.

Απαιτούμαι  από τη διοίκηση του νοσοκομείου να περιφρουρήσει την ασφάλεια των συναδέρφων και την ομαλή λειτουργία όλων  των τμημάτων..

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό ο Σύλλογος εργαζομένων μετά από έκτακτο Δ.Σ  προβαίνει σε προκήρυξη  δίωρης  Στάση  Εργασίας στο προαύλιο χώρο των ΤΕΠ την ΠΕΜΠΤΗ 21/09/2023  και ώρα 11.00-13.00μμ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.