Χανιά μέσω… Ηρακλείου τον φετινό Δεκαπενταύγουστο

Χανιά μέσω… Ηρακλείου τον φετινό Δεκαπενταύγουστο

Η δρομολόγηση μόνο ενός πλοίου μέσα στον Αύγουστο για τα Χανιά έχει ως αποτέλεσμα πολλοί επισκέπτες να έρχονται στη Δυτική Κρήτη μέσω Ηρακλείου!

Είναι εκατοντάδες οι Έλληνες κυρίως επισκέπτες που μέσα στον Αύγουστο ήθελαν να βρεθούν στα Χανιά για τις διακοπές τους, αλλά εξαιτίας της δυσκολίας στην εύρεση εισιτηρίου για το λιμάνι της Σούδας, παρότι υπήρχε για αρκετές ημέρες και πρωινό πλοίο, αναγκάστηκαν να κλείσουν εισιτήριο για Ηράκλειο και να έλθουν προς Χανιά και Ρέθυμνο με το Ι.Χ. τους.

«Γνωρίζω πάρα πολλούς που φέτος ήλθαν ή θα φύγουν μέσω Ηρακλείου γιατί δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήριο απευθείας για τα Χανιά» είπε στα “Χ.ν.” ο αντιπρόεδρος της “Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων” κ. Μανώλης Σταματάκης. Σύμφωνα με τον κ. Σταματάκη η φετινή μεγάλη αύξηση στα κόμιστρα «ίσως να φέρει λιγότερους Έλληνες σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι μέσα στον Αύγουστο σίγουρα στα καράβια που ήλθαν Χανιά “δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα”».

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο και κυρίως μετά τις 20 Αυγούστου, το πρόβλημα θα σχετίζεται με όσους φεύγουν από τα Χανιά, καθώς αν δεν έχουν κλείσει έγκαιρα εισιτήριο για το πλοίο της γραμμής, δύσκολα θα βρουν.

«Σε ότι αφορά στις πληρότητες, παρότι δεν έχουμε ακόμα επίσημα στοιχεία, αυτό που γνωρίζω από συναδέλφους είναι πως είναι πολύ υψηλές, φτάνουν το 95% σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία» λέει ο κ. Σταματάκης.

Η ΚΙΝΗΣΗ

Ενδεικτικό της κίνησης προς τα Χανιά το τελευταίο πενθήμερο με βάση τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανιών στο λιμάνι της Σούδας· με το πλοίο της γραμμής έφτασαν 11.614 επιβάτες, 2.707 ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, 339 φορτηγά, 365 δίκυκλα και 4 λεωφορεία.
Σε ότι αφορά τον μήνα Αύγουστο οι καθημερινές πτήσεις από Αθήνα, Θεσσαλονίκη προς το αεροδρόμιο Χανίων Γιάννης Δασκαλογιάννης κυμαίνονται από 8 έως 10 τις περισσότερες ημέρες, με τις πληρότητες επίσης να είναι πολύ μεγάλες και τις τελευταίες ημέρες να διαπιστώνεται δυσκολία στην εύρεση εισιτηρίου.

Χανιώτικα νέα