Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά (φωτο)

Χανιά: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά (φωτο)

Ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμπεριάς Αγίου Παντελεήμονα.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στην οποία έδρασε και ο αστυνομικός σκύλος της Δίωξης που φέρει το όνομα Βάντα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν, τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, τα ΄περισσότερα ναρκωτικά βρέθηκαν στο σπίτι ενός 48χρονου Έλληνα που ήταν αφενός “γνωστός” στην αστυνομία, αφετέρου ήταν ο “αρχηγός” της μικρής σπείρας στην οποία συμμετείχαν άλλα τρία άτομα, ένας 46χρονος, ένας 49χρονος και ένας 32χρονος. Οι τρεις τελευταίοι φαίνεται ότι έκαναν τη διακίνηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίηση στοιχείων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν οι τέσσερις ημεδαποί και ακινητοποιήθηκαν. Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών και σε οικία την οποία χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των ημεδαπών ως χώρο αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

· 719,85 γραμμάρια κοκαΐνης

· 734,9 γραμμάρια κάνναβης

· 3 ζυγαριές ακριβείας,

· 19 αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα καπνού και κάνναβης,

· 333 ναρκωτικά δισκία,

· το χρηματικό ποσό των 6.900 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

· 2 κινητά

Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων κινήθηκε με πάσα μυστικότητα και προσοχή καθώς παρακολουθούσε τις κινήσεις των δραστών επί αρκετές ημέρες, συλλέγοντας πληροφορίες για τον τρόπο που πραγματοποιούσαν της έκνομες πράξεις τους.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κρατούνται, ενώ, μόλις ολοκληρωθεί η σύνταξη της δικογραφίας στην οποία προστίθενται νέα στοιχεία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.