Χανιά: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας για τον Αντώνη και την τραγωδία στο Blue Horizon (φωτο- βιντεο)

Χανιά: Μεγάλη διαμαρτυρία στο λιμάνι της Σούδας για τον Αντώνη και την τραγωδία στο Blue Horizon (φωτο- βιντεο)
aeweb

Κύμα οργής έχει ξεσηκώσει ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη από το Λασίθι με κινητοποιήσεις να πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας

Πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί στο λιμάνι της Σούδας, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Ο

Αντώνης έχασε άδικα τη ζωή του προσπαθώντας να επιβιβαστεί στο καράβι Blue Horizon με κατεύθυνση προς το Ηράκλειο, με τους εργαζόμενους στο καράβι να τον σπρώχνουν στη θάλασσα, το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτέμβρη.

Το πλήθος διαδηλωτών που βρέθηκε στο λιμάνι των Χανίων, μαζεύτηκαν μπροστά από το καράβι ΕΛΥΡΟΣ με δρομολόγιο προς Πειραιά, το οποίο είναι της ίδιας εταιρείας με το Blue Horizon, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό διαμαρτυρίας για τον πνιγμό του Αντώνη.

Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις μεταξύ κόσμου και λιμενικού.

Ένας άνδρας φαίνεται να φωνάζει εξαγριωμένος «ήρθες να σκοτώσεις τον αδερφό σου;» με έναν άλλον να προσθέτει «δεν ντρέπεστε να’ ρθείτε εδώ;» και «έχει πεθάνει ένα παιδί, δεν θα το ανεχτούμε αυτό».

Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν σημειωθεί και σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ χθες το βράδυ, το Blue Horizon απέπλευσε από το λιμάνι του Ηρακλείου με έξι ώρες καθυστέρηση λόγω των διαδηλώσεων, με νέο πλήρωμα και διαφορετικό καπετάνιο, λόγω του μεγέθους της κινητοποίησης.

Φωτογραφίες από το λιμάνι της Σούδας, όπου διαδηλωτές μαζεύτηκαν μπροστά από το F/B EΛΥΡΟΣ:

flashnews.gr