Χανιά: Με επιτυχία διοργανώνετε το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού (φωτο)

Χανιά: Με επιτυχία διοργανώνετε το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού (φωτο)

Περισσότερα από 40 περίπτερα έχουν στηθεί στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι των Χανίων για το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού  όπου για τρείς ημέρες, μέχρι τις 14 Μαΐου, σε συνδυασμό με  workshops και ομιλίες που έχουν ως σκοπό αναδείξουν τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί και ειδικότερα στα Χανιά, ενώ θα παρουσιαστεί η στρατηγική του Δήμου Χανίων σε αυτόν τον τομέα

Το φεστιβάλ άνοιξε τις εργασίες του το απόγευμα της Παρασκευής, όπου πραγματοποιήθηκε workshop από την Google, όπου παρουσιάστηκαν όλα εκείνα τα εργαλεία τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, για να προσελκύουν επισκέπτες αλλά και να διασυνδεθούν με περισσότερους επιχειρηματίες που προσφέρουν δραστηριότητες, έτσι ώστε η Κρήτη να αποτελέσει τουριστικό προορισμό και τους 12 μήνες του χρόνου.

Τα περίπτερα επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανοίγοντας το εκθεσιακό κομμάτι του φεστιβάλ.

Ο κ. Σημανδηράκης, έκανε λόγο για «μια πρωτότυπη και πρωτοπόρα δράση». «Θα έχουμε την ευκαιρία όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα ξενοδοχεία με την βραχυχρόνια μίσθωση να έρθουν εδώ και να δουν τι μπορούν να προτείνουν στους επισκέπτες μας «να περάσουμε σε ένα άλλο μοντέλο τουρισμού, στον τουρισμό που προσφέρει εμπειρίες» ανέφερε, καλώντας τον κόσμο να επισκεφθεί το φεστιβάλ.

«Αξίζει πραγματικά να έρθετε, να επισκεφθείτε τα περίπτερα, να δείτε πραγματικά πόσες διαφορετικές δράσεις και εμπειρίες προσφέρονται στην περιοχή μας, σε στεριά, αέρα και θάλασσα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης.